Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Elezi pocrvenio

Livaja i Pukštas sjajnim golovima u dvije minute riješili Varaždin: Hajduk ostaje u trci za naslov prvaka

Hajduk je slavio 1:4 na gostovanju kod Varaždina u 21. kolu SuperSport HNL-a.

Slavlje Hajduka (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Nogometaši Hajduka svladali su u gostima Varaždin 4:1 (0:0) u susretu 21. kola HNL, a Splićani su u završnici dvoboja naplatili igrača više.

Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu. Hajduk je poveo golom Daria Melnjaka u 47. minuti. Izjednačio je Fran Brodić četiri minute kasnije, ali je domaćin od 55. imao igrača manje nakon grubog starta Agona Elezija. Utakmica je odlučena u završnici. Marko Livaja je u 77. minuti dao pogodak za 2:1, a 18-godišnji Rokas Pukštas u 79. za 3:1. Isti igrač zaključio je niz pogodaka u 91. minuti za konačnih 4:1.

Varaždin - Hajduk FOTO Torcida izvijesila transparent za upravu Hajduka: Poslali su jasnu poruku divider

Hajduk je bio nešto aktivniji u prvom poluvremenu te se dogodilo više opasnijih situacija u domaćem nego li u gostujućem šesnaestercu. Filip Krovinović se dva puta u uvodnih trideset minuta našao u šansama dovesti Hajduk u vodstvo. No, u 12. minuti je njegov udarac s deset metara odlično zaustavio vratar Varaždina Zelenika, dok je u 28. sporo i loše reagirao nakon lijepe asistencije Livaje.

Kako je utakmica prolazila tako je i Varaždin bio sve okrenutiji napadačkim akcijama. Domaći su igrači najčešće pokušavali dalekometnim udarcima, no prvih 45 minuta ipak je završilo bez da su se tresle mreže.

Paqueta i Joao Felix West Ham i Chelsea podijelili bodove u gradskom derbiju divider

U prvom poluvremenu su obje momčadi tražile jedanaesterac zbog igranja rukom, no sudac i VAR su u oba slučaja ostali mirni.

No, mreža se zatresla odmah na početku drugog dijela. Nakon kornera na prvu vratnicu loptu je glavom zahvatio Dario Melnjak, a lopta se od grede odbila točno koliko treba da punim obujmom pređe vratarsku liniju.

Međutim, Hajduk je vodio tek nekoliko minuta. Opet je Awaziem pogriješio u opasnoj zoni, pri dodavanju, a cijela domaća akcija završila je gromovitim udarcem Frana Brodića i pogotkom za 1:1.

Elezijev nesmotren start okrenuo susret na mlin Bijelih

Situacija se vrlo brzo nakon toga opet promijenila, u 55. minuti je Elezi žestoko startao na Lovrencsicsu te je zbog toga dobio crveni karton.

Sve do kraja Hajduk je bio bolji na terenu i vrlo brzo nakon isključenja Splićani su imali dvije odlične šanse. Prvo je u 61. minuti Livaja pucao preko vrata, dok je u 63. gađao Pukštas, ali su Zelenika i greda zaustavili novo vodstvo gostiju. Unatoč desetorici na terenu domaćin je igrao hrabro te je bilo dužih perioda u kojima su Varaždinci držali loptu pa čak i pritiskali suparnika.

Nathan Jones Omraženi Jones ponovno neugodno iznenadio: Southampton bez Hrvata u zapisniku divider

Utakmica je odlučena u posljednjih petnaest minuta. Prvo je Fossati u 77. minuti poslao lijepu loptu, a Livaja je još bolje primirio prsima i pospremio u mrežu za 2:1. Još je ljepši pogodak Hajduk dao u 79. minuti kada je, nakon asistencije Melnjaka, volej udarcem, u padu, za 3:1 zabio mladi Pukštas. Sve je zaključeno golom u 91. minuti. Livaja je asistirao, a Pukštas postavio konačnih 4:1.

Uz utakmicu više Hajduk ima osam bodova manje od vodećeg Dinama, s tim da su Splićani ovom pobjedom prekinuli negativan mini niz od dva poraza. Varaždin je ostao šesti na ljestvici.

U nastavku subote još će se u 21. kolu sastati Osijek - Slaven Belupo. Dvoboj počinje u 17.10 sati.

Alexander Volkanovski VIDEO Ispred nas je nova sjajna UFC priredba, pogledajte kako borbe prognoziraju naši stručnjaci iz Lucky Puncha divider

U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola. Od 15 sati igraju Šibenik - Lokomotiva, a potom na Rujevici, od 17.10 sati Rijeka - Gorica.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider