Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
MILIJUNI NE ZNAČE POBJEDE

West Ham i Chelsea podijelili bodove u gradskom derbiju

West Ham i Chelsea odigrali su 1:1 u susretu otvaranja 23. kola Premier lige.

Paqueta i Joao Felix (Foto: Afp)

Čini se kako će vodstvo Chelseaja malo morati pričekati na rezultate kakve bi im veliki ovogodišnji ulozi u momčad trebali donijeti. 

Odnosno, plodovi se nisu krenuli viđati već danas na gostovanju kod West Hama, budući da je utakmica dvaju londonskih klubova završila bez pobjednika, 1:1.

Novo lice Bluesa

Graham Potter je izveo momčad s čak pet ovozimskih pojačanja u prvom sastavu, što je zapravo na početku izgledalo jako dobro. 

Joao Felix rano je zatresao mrežu, no pogodak mu je poništen zbog minimalnog zaleđa. Ipak, zaleđa nije bilo u 16. minuti, kad je Portugalac pogodio nakon sjajnog ubačaja Enza Fernandeza.

Chelseaju je nakon toga opravdano poništen još jedan pogodak, da bi u 28. minuti došlo do izjednačenje. Ubačaj Coufala na drugu je vratnicu prenio Bowen, a tamo se na pravom mjestu našao Emerson Palmieiri.

Do odmora je Chelsea više prijetio i može se reći kako su zaslužili u prvih 45 minuta više od tih 1:1.

West Hamu poništen pogodak za pobjedu

U drugom dijelu igra se primirila te je West Ham čak zaigrao bolje, a onda i pred kraj susreta došao do pogotka kojeg je postigao Tomas Soucek. Ipak, i taj je pogodak poništen zbog zaleđa te se obje momčadi moraju zadovoljiti bodom.

Chelsea je odigrao treću neodlučenu utakmicu u nizu, no jako loše zvuči podatak da su pobijedili u samo jednoj od šest ligaških utakmica odigranih u 2023. godini. West Hamu će ovaj bod puno značiti za samopouzdanje, ali i na ljestvici, u borbi za ostanak u ligi.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider