Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DOMINACIJA MADRIĐANA

Real Madrid se spasio i prošao dalje u Ligi prvaka, Nijemci izgubili, ali mogu slaviti

Real je mogao ispasti, ali pobjedom je osigurao osminu finala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dramatičnom raspletu skupine B nogometne Lige prvaka, plasman u osminu finala izboril su Real Madrid i Borussia Moenchengladbach, Šahtar seli u Europsku ligu, dok je Inter završio svoju europsku priču za ovu sezonu.

Uoči posljednjih 90 minuta sve četiri momčadi iz skupine B mogle su do osmine finala, a na koncu radovali su nogometaši Real Madrid koji su pobijedili Borussiju sa 2:0, ali i Nijemci usprkos porazu.

Borussiji su u pomogli Inter i Šahtar odigravši na San Siru bez pogodaka. Da je netko na San Siru zabio išao bi dalje, ovako Borussija prvi put u svojoj povijesti prolazi u osminu finala. Šahtar za utjehu prelazi u Europsku ligu, dok je Inter ostao bez osmine finala treću sezonu uzastopce.

gol expired Katastrofa Intera: Zakazali u ključnom trenutku i ispali iz Europe u dramatičnoj utakmici! divider

Španjolski velikan je stigao do prednosti već u 10. minuti, Lucas je ubacio, a Karim Benzema sjajno zabio glavom. Njemački sastav je mogao izjednačiti u 24. minuti, Plea je izbio sam ispred domaćeg vratara, ali je pucao pored gola.

Kazna je stigla u 31. minuti. Rodrygo je majstorski nabacio, a Benzema opet zabio glavom za 2:0. Sjajnu predstavu francuski napadač je mogao okruniti i trećim golom u 73. minuti, no njegov udarac je završio u okviru gola.

Benzema je postao tek peti igrač koji je u natjecanju po skupinama Lige prvaka zabio najmanje 50 golova nakon Lionela Messija (71), Cristiana Ronalda (67), Raula (53) i Ruuda van Nistelrooya (50).

gol expired Nogometni svijet divi se Modriću: "To nije normalno. Jedan od najboljih veznjaka u povijesti" divider

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić pružio je još jednu sjajnu predstavu dirgiravši Realovom igrom. U 39. minuti je pogodio vratnicu, a tri minute kasnije je zabio i pogodak, ali ga je sudac poništio zbog zaleđu na početku akcije.

U drugom susretu Inter - Šahtar su tražili pobjedu za prolaz, ali su odigrali razočaravajućih 0:0. Najbliže pogotku bio je Inter, no Lautaro Martinez je u sedmoj minuti pogodio prečku.

Marcelo Brozović je odigrao cijeli susret za Inter, dok je Ivan Perišić ušao u igru u 68. minuti.

Real je osvojio skupinu s 10 bodova, Borussia ima osam bodova, kao i Šahtar, ali je bolja u međusobnom susretu, a Inter je zadnji sa šest bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 U skupini A Bayern je i prije zadnjeg kola osigurao prvo mjesto, a za drugo mjesto borili su se RB Salzburg i Atletico Madrid. Austrijskom prvaku igra je samo pobjeda, dok je Atletico bio dovoljan i bod. Na kraju gosti su pobijedili sa 2:0.

Atletico je poveo u 39. minuti golom Maria Hermosa na ubačaj Yannicka Carrasca koji je u 86. minuti zabio za 2:0.

Bayern je u Munchenu identičnim rezultatom pobijedio Lokomotiv. Niklas Sule je u 63. minuti doveo europske prvake u vodstvo, a pobjedu Bavarcima osigurao je Maxim Choupo-Moting golom u 80. minuti. Vedran Ćorluka je igrao cijeli susret za goste.

gol expired Hrvatske rukometašice u čudu na Euru: "Ne znamo što se dešava" divider

Na koncu Bayern je osvojio prvo mjesto sa 16 bodova, Atletico je sakupio devet, RB Salzburg ima četiri boda i seli u EL, a Lokomotiv je posljednji s tri boda.

U skupini C Manchester City i Porto su i ranije osigurali prve dvije pozicije, a jedina nepoznanica je bila tko će u Europsku ligu. Olympiakos i Marseille su bili bodovno izjednačeni, a Grci su bolji u međusobnom omjeru. Na kraju je to i presudilo jer su oba sastava upisala poraze.

gol expired Veliki skandal: Elitni nogometni sudac optužen za namještanje utakmica divider

Marseille je izgubio na gostovanju kod Manchester Cityja sa 0-3, dok je Olympiakos izgubio kod kuće od Porta sa 0:2. Pobjedu "Građanima" donijeli su Ferran Torres (48), Sergio Aguero (77) i Sterling (90), dok su strijelci za Porto bili Otavio Monteiro (10-11m) i Uribe (77)

City je prvi sa 16 bodova, Porto ima tri manje, a Olympiakos i Marseille po tri boda pa su odlučivali njihovi međusobni susretu. U prvom dvoboju pirejski sastav je kod kuće pobijedio 1:0, dok je u drugom susretu OM pobijedio 2:1, pa je odlučio gol Grka u gostima.

U skupini D nogometaši Atalante svladali su u Amsterdamu Ajax sa 1:0 u odlučujućoj utakmici za plasman u osminu finala tako se pridružili Liverpoolu, koji je već kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini D, a natjecanje završio remijem 1:1 na gostovanju kod danskog Midtjyllanda.

Pobjednički pogodak za Talijane u areni Johan Cruijff postigao je Kolumbijac Luis Muriel u 85. minuti na asistenciju Švicarca Rema Freulera. Gosti su u tom trenutku imali igrača više na terenu, jer je u 79. minuti zbog drugog žutog kartona isključen nizozemski veznjak Ryan Gravenberch.

gol expired Senzacija iz susjedstva: Bišćan jedan od kandidata za izborničku klupu? divider

U Herningu je Liverpool poveo nakon 55 sekundi igre, kad je Mo Salah oduzeo loptu domaćoj obrani i pomalo sretno ju uspio ugurati u mrežu, postavši sa 22 pogotka najbolji strijelac u povijesti Liverpoola u utakmicama Lige prvaka.

Domaća momčad je izjednačila s bijele točke, a strijelac je bio Alexander Scholz u 62. minuti. Do kraja utakmice postignut je po još jedan pogodak na obje strane, ali su odlukom VAR-a poništeni i onaj Scholzov u 77. minuti (zaleđe) i onaj Mimamina u 90. minuti (igranje rukom).

Livepool je sa 13 bodova osvojio prvo mjesto, a Atalanta je sa 11 bodova završila kao druga, dok je Ajax ostao treći sa sedam bodova i nastavit će natjecanja u nokaut fazi Europske lige. Midtjylland je osvojio dva boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider