Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludnica u finišu

Lokomotiva nokautirala Osijek: Bjeličine trupe vodile do 80. minute, neočekivani junak zabio za preokret

U drugom kolu HNL-a Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu ugostila Osijek. Završilo je rezultatom 2:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U drugom kolu nove sezone HNL-a Lokomotiva je na stadionu u Kranjčevićevoj pobijedila Osijek s 2:1.

Osijek je poveo golom Laszla Kleinheislera (16), no Blaž Bošković (80, 86) je ulaskom s klupe postigao dva gola i osigurao preokret.

Gosti su stigli do prednosti nakon velike pogreške i neozbiljnosti domaće obrane. Vratar Santini je krenuo u neobavezno dodvavanje sa svojim stoperima u trenucima kada je jedini igrač Osijeka na domaćoj polovici bio Kleinheisler. No, Mersinaj nije dobro primirio loptu, a njegov pokušaj ispucavanja blokirao je mađarski veznjak od čije noge se lopta odbila u mrežu.

Ivušić bravurama dugo čuvao Osijeku vodstvo

Imala je Lokomotiva u završnici prvog poluvremena i sredinom nastavka nekoliko izglednih prilika za pogodak, ali sjajnim se reakcijama istaknuo reprezentativac na vratima Osijeka Ivica Ivušić.

Ipak, niti Ivušić nije mogao ništa u 80. minuti kada je Bošković nadskočio njegovu obranu te udarac iz kuta Cokaja sproveo u mrežu.

Šest minuta potom Bošković je još jednom pogodio cilj, Kulenović je odlično smirio loptu pored dva igrača Osijeka i zatim odlično pronašao utrčalog Boškovića koji je preciznim udarcem sa 15-ak metara svladao Ivušića.

I Lokomotiva i Osijek sada imaju po tri boda.

Nakon nepotpunog drugog kola samo Dinamo ima maksimalnih šest bodova, dok je Istra 1961 jedini sastav bez bodova.

Podsjećamo, utakmica Hajduk - Rijeka odgođena je na zahtjev Riječana kako bi se što bolje pripremili za uzvratnu utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider