Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
portugalci ipak prejaki

Juniori Dinama bez polufinala Lige prvaka: Benfica preokretom slavila protiv Modrih

Juniori Dinama poraženi su u četvrtfinalu Lige prvaka od portugalske Benfice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juniori Dinama nisu uspjeli izboriti polufinale Lige prvaka nakon što su poraženi od vršnjaka iz Benfice. U utakmici u Nyonu bilo je 3:1 za portugalsku momčad, iako je hrvatski prvak poveo.

 

Pogodak za Dinamo zabio je Bernard Karrica u 16. minuti, dok su strijelci za Benficu bili Henrique Araujo (36) i Goncalo Ramos (53, 59). Dinamo je utakmicu završio s dva igrača manje. U 90. minuti je isključen vratar Renato Josipović, a u trećoj minuti nadoknade i Niko Janković.

Prsti u Stipine oči Miočić saznao za suspenziju nakon rovovske bitke protiv Cormiera: Možda je gotov za ovu godinu divider

 

Utakmica se trebala igrati u ožujku u Maksimiru, međutim epidemija koronavirusa je prekinula natjecanje. UEFA je potom donijela odluku da se juniorska LP nastavi u Nyonu završnim turnirom "Final Eight".

No, otada se puno toga promijenilo. Otišao je trener Igor Jovićević, došao Goce Sedloski, dok je momčad pretrpjela velike promjene u odnosu na onu koja je izborila četvrtfinale.

Dinamo je sjajno ušao u susret i u 16. minuti je stigao do prednosti Karricinim golom. Edin Julardžija je uputio sjajnu loptu kroz sredinu, Karrica je izbjegao zaleđe i zabio za vodstvo preko Kokuba.

Nažalost, Portugalci su u nastavku susreta bili bolji i uspjeli su preokrenuti rezultat. Benfica je izjednačila u 36. minuti. Umaro Embalo je prošao po desnoj strani i poslao nisku, oštru loptu u peterac, gdje je Henrique Araujo rutinski zabio za 1:1. Portugalci su okrenuli rezultat u 53. minuti nakon što je Tiago Araujo nabacio, a Ramos glavom zabio za vodstvo.

PSG - RB Leipzig Parižani prvi finalisti Lige prvaka: Di Maria utakmicom života odveo PSG premijerno u finale divider

Samo šest minuta kasnije Ramos je postigao i svoj drugi pogodak na utakmici nakon ubačaja Embala kojem je to bila druga asistencija. Ovoga puta centrirao je lijevom nogom, a Ramos glavom proslijedio loptu za 3:1.

Najbolju priliku u drugom dijelu Dinamo je imao u 83. minuti, no Marin je loše pucao glavom. U samoj završnici Dinamo je ostao bez dva igrača. U 90. minuti je isključen vratar Josipović koji je s leđa pokosio Benficinog igrača koji je zadržavao loptu, dok je tri minute kasnije zbog drugog žutog isključen i Janković.

"Modrima" je ovo bio drugi uzastopni nastup u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka i drugi poraz. Lani su izgubili od Chelsea nakon izvođenja jedanaesteraca. Zagrepčani su u Londonu vodili sa 2-0, ali Chelsea je u zadnjih 14 minuta izjednačio i potom slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca.

gol expired Barcelona nastavlja s čistkom: Nakon trenera potjerali još jednu klupsku legendu divider

Korak do četvrtfinala Dinamo je prvi put bio 2016. godine kada je u osmini finala pobijedio Anderlecht u Bruxellesu sa 2-0, ali naknadnom je odlukom "za zelenim stolom", zbog nastupa igrača s viškom žutih kartona, ipak dalje prošla belgijska momčad.

"Modre" je prvi put zaustavila administrativna pogreška, drugi put jedanaesterci, a niti "treća sreća" nije bila sretna. Benfica je bila bolja i zasluženo je slavila.

Benfica će u polufinalu igrati protiv Ajaxa koji je u ranije odigranom susretu, također s 3:1 porazio danski Midtjylland.

gol expired Ove igrače Barcelona želi prodati: Zajedno vrijede čak 345 milijuna eura divider

 

Dinamo juniori - Benfica juniori 1:3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider