Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica iz snova

Jugovićev show na Opus Areni! Kapetan Osijeka u 45 minuta postigao hat-trick Istri

Nogometaši Osijeka slavili su 3:1 na Opus Areni protiv Istre u 13. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Osijek - Istra Šime Gržan Zoran Zekić +1 Osijek - Istra

Nogometaši Osijeka upisali su novu prvenstvenu pobjedu, na svojoj su Opus Areni u dvoboju 13. kola HNL-a s 3:1 (0:0) pobijedili Istru 1961.

Sve domaće golove dao je Vedran Jugović koji je u igru ušao na startu drugog poluvremena. Strijelac je bio u 47., 86. i 94. minuti iz jedanaesterca. Od povratka Zorana Zekića, koji je ove subote debitirao na Opus Areni, Osječani su odigrali dvije utakmice te su obje dobili. U prošlom kolu su svladali Hajduk u Splitu i privremeno je Osijek došao na treće mjesto ljestvice.

Istra 1961 je i dalje pretposljednja, ima pet bodova više od posljednjeg Rudeša. Jedini strijelac Istre 1961 u subotnjem ogledu bio je Elias Zaian Filet u 97. minuti.

Igrači i sudac Jakov Titlić VIDEO Neviđena situacija u HNL-u: Nikome nije bilo jasno zašto je Osijeku poništen pogodak divider

Od početka je Osijek dominirao posjedom, ali to mu nije donijelo ništa konkretno u igri. Gosti iz Pule su se gusto i vrlo organizirano branili. Nisu radili pogreške, nisu suparniku ponudili ništa i Osječani su se silno mučili kako bi kreirali pravu priliku.

Najbolju je u prvom dijelu imao Bukvić koji je u 38. minuti iz slobodnog udarca pokušao razveseliti domaće navijače, no vrlo spretno je reagirao gostujući vratar Majkić.

Korneri presudili Istri

Odmah na startu drugog dijela Osijek je ipak poveo i, dakako, nakon prekida. Nakon kornera je loptu dočekao Jugović i glavom pogodio za 1:0, s tim da treba reći kako je Jugović u igru ušao na startu drugog dijela.

U 67. minuti Osijek je bio blizu povećanja vodstva, ali je Omerović pogodio vratnicu. Minutu kasnije Osječani su zabili drugi put, strijelac je bio Duarte, ali je pogodak poništen zbog neobične situacije. Naime, uslijed zviždanja iz publike gostujući igrači su stali misleći da se čula sudačka zviždaljka. Osijek je to iskoristio za drugi gol koji je potom poništen.

Ivan Dolček Karoglan ga šokirao izmjenom nakon 12 minuta, on se danas javio: "Najvažnija su tri boda! divider

Dvoboj je riješen u 86. minuti kada je ponovno pulsku mrežu zatresao Jugović za 2:0, a sve je zaključeno u 94. minuti kada je realizirao jedanaesterac za 3:0 i ukupno treću ligašku pobjedu u nizu Osijeka. Počasni gol na drugoj strani dao je Filet u 97. minuti.

 

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider