Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjajan start

Pobjedom u Puli Hajduk poveo utrku za prvaka: Melnjak i Livaja za prve bodove u novoj sezoni

Nogometaši Hajduka pobijedili su Istru 2:0 u posljednjoj utakmici 1. kola Prve HNL.

Galerija Istra 1961 - Hajduk

Nogometaši Hajduka u posljednjoj su utakmici prvog kola nove sezone HNL-a pobijedili Istru 1961 sa 2:0 pred oko 4500 gledatelja na pulskom stadionu Aldo Drosina i zasjeli na čelo prvenstvene ljestvice.

Hajduk je poveo u 43. minuti pogotkom Darija Melnjaka. Konačnih 2-0 postavio je Marko Livaja u 61. minuti.

Nogometaši Hajduka su kao favoriti ušli u utakmicu na Aldo Drosini, ali u prvom poluvremenu su teško dolazili do konkretizacije nadmoći koju su imali u posjedu lopte. Tako je domaća momčad bila prva koja je zaprijetila preko posuđenog Dinamovog juniora Bartola Barišića, ali je Lovre Kalinić uspio obraniti njegov udarac s ruba kaznenog prostora.

Strahovalo se zbog VAR-a

Na početku utakmice momčadima je priopćeno da sustav VAR nije u funkciji, zbog problema s električnom energijom pa je glavni sudac Tihomir Pejin bio pod dodatnim pritiskom. U 21. minuti je prvi put bio na testu, jer je Stipe Biuk pao u kaznenom prostoru, ali Pejin je samo odmahnuo rukom i time pokazao da nema elemenata za kazneni udarac.

Kad se činilo da će poluvrijeme završiti bez pogodaka, Hajdukov prvi udarac unutar okvira završio je i u mreži. Ubačaj Lukasa Grgića sa desne strane glavom je malo skrenuo Dario Melnjak, što je bilo dovoljno da prevari domaćeg vratara Lovru Majkića.

Hajduk dominantan u drugom dijelu

Od početka drugog poluvremena Hajduk je odlučno krenuo po povećanje svoje prednosti. U 48. minuti je Marko Livaja bio u prilici, čak je i svladao Majkića, ali je na gol-crti loptu odbio jedan od Istrinih braniča.

gol expired Hajdukovci u dresovima okupirali tribine Aldo Drosine unatoč zabrani Istre divider

Ono što mu nije uspjelo u toj situaciji, najbolji Hajdukov strijelac u prošloj sezoni napravio je 13 minuta poslije i postigao svoj prvijenac u novoj sezoni. Nakon kratko izvedenog udarca iz kuta Stipe Biuk je ubacio na osam metara, gdje je Livaja bio usamljen i glavom poslao loptu pod gredu.

Gostujuća momčad se nakon pogotka Livaje zadovoljila postignutim pa je lopta nešto više bila u nogama Puljana. Tako je u 66. minuti novu priliku za udarac dobio Barišić, ali je taj pokušaj blokirao Borevković.

U 70. minuti iz slobodnog je udarca zaprijetio Robert Mišković, ali njegov udarac nije natjerao Kalinića na intervenciju.

gol expired SuperSport HNL: Raspored i rezultati utakmica 2022./2023. divider

Mogao je Hajduk u završnici i do trećeg pogotka, ali udarci Krovinovića i Čubelića nisu bili precizni.

U prvoj utakmici nedjeljnog programa u HNL-u Slaven Belupa je pobijedio sa 1-0 na gostovanju u Varaždinu kod istoimenog domaćina. Jedini pogodak vrijedan tri boda postigao je branič Koprivničana Mateo Kocijan u 49. minuti udarcem s više od 20 metara.

 

Istra 1961 - Hajduk 0:2

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider