Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
poslije šest godina

Osijek šokirao Dinamo na Maksimiru: Dva prelijepa gola gostiju i zaslužena pobjeda

Osijek je pobijedio Dinamo 4:2 na Maksimiru.

Galerija Dinamo - Osijek Dinamo - Osijek Dinamo - Osijek +4 Dinamo - Osijek

U derbi susretu 11. kola Supersport HNL-a nogometaši Osijeka su na maksimirskom stadionu iznenadili i pobijedili aktualnog prvaka Dinamo s 4-2 (2-1).

Za Dinamo je to bio treći ligaški poraz u sezoni. Treći je Dinamo na ljestvici i ima bod manje od Rijeke, odnosno, sedam manje od vodećeg Hajduka. Osječani su se bodovno izjednačili s Varaždinom koji je četvrti. Osijek je dobio petu od posljednjih šest prvenstvenih utakmica.

Dinamo je poveo u 18. minuti golom Marka Pjace, ali je do odmora Osijek okrenuo rezultat na svoju stranu. Strijelci su bili Arnel Jakupović u 22. i Roko Jurišić u 40. minuti. Novi gol je Pjaca zabio u 52. minuti, tada za 2-2, ali su opet uslijedila dva gola Osijeka. Hernani je u 54. postigao pogodak za 3-2, dok je Jakupović realizirao jedanaesterac u 88. minuti za 4-2.

Dinamo poveo, ali Osijek je šokantno okrenuo rezultat do poluvremena

U uvodnim minutama svaka je momčad imala po jednu odličnu šansu. U 6. minuti je Dinamo mogao do vodstva, nakon akcije Baturine i Pierre-Gabriela lopta je došla do Kulenovića koji nije bio precizan. Samo dvije minute kasnije u istoj su akciji pokušali Jakupović i Omerović za goste, ali startnih 0-0 se nije promijenilo.

Nije se dugo trebalo čekati na prvi pogodak i Dinamo je poveo u 18. minuti. Na asistenciju Pierre-Gabriela glavom je pogodio Pjaca. Već u idućem napadu mogao je Dinamo do drugog gola, ali je Jelenić spasio goste nakon udarca Baturine.

Imao je Osijek spreman odgovor na nalete Dinama te je došao do izjednačenja u 22. minuti. Nakon ubačaja Hernanija dobro se snašao Jakupović i pogodio za osječko slavlje u Zagrebu.

Utakmica se potom primirila do 36. minute kada je dva puta u istoj akciji prijetio Kulenović. Pritom se s jednom intervencijom istaknuo i osječki golman Malenica, dok je drugi pokušaj napadača Dinama blokiran. U 40. minuti novi šok za domaće navijače jer je Osijek poveo 2-1. Gosti su ukrali loptu, Jurišić se sjurio prema suparničkim vratima te je odlično naciljao i pogodio bliži kut.

Pjaca izjednačio pri početku drugog dijela, ali uslijedio je novi šok

Burni kraj prvog dijela samo se prelio na nastavak utakmice pa je odmah početkom drugog poluvremena ponovno na scenu stupio Pjaca. U 51. minuti lopta se prilično sretno odbila do hrvatskog reprezentativca koji je pogodio za izjednačenje i 2-2.

No, kratko je Dinamo uživao u tom rezultatu. Opet su Osječani imali spreman odgovor, u 53. minuti su gosti po izgubljenoj lopti Dinama složili kvalitetan kontranapad, a izuzetno lijepo je za 3-2 Osijeka pogodio Hernani.

Logično je do kraja slijedio pritisak Dinama koji je mogao izjednačiti u 69. minuti. Ademi je pucao, ali se i tom prilikom istaknuo vratar Osijeka Malenica. Nastavio je Dinamo s napadima, pokušao je Špikić, a onda su Osječani zabili i četvrti u 88. minuti. Nevistić je srušio Bukvića, a Jakupović je 'panenkom' pogodio s bijele točke za 4-2 i veliko slavlje Osječana.

U nastavku dana posljednju će utakmicu ovog kola odigrati Gorica i Istra 1961.

U prvom ogledu 11. kola nije bilo pobjednika, u petak su Slaven Belupo i Šibenik odigrali 2-2. Gosti iz Šibenika su se poraza spasili u 88. minuti golom Prekodravca.

U subotu je novu pobjedu ostvario Hajduk koji je na Poljudu svladao Lokomotivu 2-1 golovima Livaje i Sigura. Rijeka je četvrti put u nizu remizirala u prvenstvu, ovaj put je odigrala 1-1 protiv Varaždina na Rujevici.

HNL, 11. kolo:

Dinamo - Osijek 2-4 (Pjaca 18, 52 / Jakupović 22, 88-11m, Jurišić 40, Hernani 54)

Hajduk - Lokomotiva 2-1 (Livaja 7, Sigur 76 / Čop 27)

Rijeka - Varaždin 1-1 (Galešić 14 / Šego 31-11m)

Slaven Belupo - Šibenik 2-2 (Nestorovski 30, T. Božić 57 / I. Božić 20, Prekodravac 88)

  Dinamo - Osijek VIDEO Kakva ludnica: Pjaca izjednačio za Dinamo, Hernani čudesnim golom vratio prednost čim se krenulo s centra divider

Dinamo - Osijek VIDEO Sadržajno poluvrijeme na Maksimiru: Pjaca načeo mrežu Osijeka, gosti ekspresno preokrenuli divider

Dinamo - Osijek FOTO Okršaj na Maksimiru trajao je tek 30-ak sekundi, a sudac ga je morao prekinuti: Evo što se dogodilo divider

Tablica SHNL-a:

Tablice omogućuje Sofascore

Tko će ispasti iz SuperSport HNL-a?

Ukupno glasova:

UFC 309: Jon Jones - Stipe Miočić, prijenos MIOČIĆ – JONES: UFC spektakl uživo na gol.hr-u, evo kada je prijenos divider

Luka Modrić i Carlo Ancelotti Ancelotti mijenjao taktiku zbog Modrića: ''Pokušali smo tako preokrenuti susret'' divider

Carlo Ancelotti VIDEO Ancelottiju nije dobro sjela proslava Barcelonine klupe: Pogledajte što je poručio Flicku divider

Zubac i Jokić Ivica Zubac briljantan u pobjedi Clippersa: Ni Jokićevih 40 poena nije bilo dovoljno Denveru divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
KRAJ! Osijek poslije šest godina pobijedio Dinamo na Maksimiru, što kažete na utakmicu?

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Gosti udvostručili prednost iz penala, prvak na rubu poraza

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Modri izjednačili rano po početku drugog dijela, Hernani čudesnim golom već u sljedećoj akciji vratio prednost

Opišrnije >>> https://bit.ly/4eXT29b
UŽIVO DINAMO - OSIJEK: Gosti okrenuli rezultat i na pauzu otišli s prednošću, što kažete na utakmicu?

Opširnije >>> https://bit.ly/4eXT29b