Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Varaždinci dugo vodili

Petković ušao s klupe i donio preokret Dinamu protiv Varaždina s dva gola i asistencijom

U 13. kolu SuperSport HNL-a Dinamo je s 3:1 pobijedio Varaždin.

U 13. kolu HNL-a Dinamo je na Maksimiru s 3:1 pobijedio Varaždin i time vratio prednost od osam bodova ispred Hajduka uoči velikog derbija koji se igra u idućoj prvenstvenoj rundi.

Junak utakmice bio je Bruno Petković koji je bio najzaslužniji za preokret Modrih postigavši u zadnjih pola sata dva gola, uz asistenciju.

Varaždin je poveo golom Frana Brodića u devetoj minuti, no gosti su u 33. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Andris Herrera. Izjednačio je Bruno Petković u 69. minuti, Martin Baturina je u 78. preokrenuo rezultat, a konačnih 3:1 postavio je Petković je kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi.

Ante Čačić se s pravom pribojavao dvoboja protiv Varaždina. Dinamov strateg je nekoliko puta naglasio kako Varaždin uz Dinamo igra najbolji nogomet u ligi. Varaždin je i jedina momčad HNL-a koja je uspjela Dinamu otkinuti bodove. Bilo je to u 4. kolu, kada je varaždinski ogled završio 1:1. Ovoga puta Dinamo je upisao pobjedu, ali su gosti dobro namučili hrvatske prvake.

Brodić iz prve prilike matirao Livakovića

Koliko su Varaždinci opasni vidjelo se već u devetoj minuti. Matija Kolarić je ubacio s lijeve strane, Lovro Banovec nakratko dirao, a Fran Brodić sa 15-ak metara pogodio rašlje pored nemoćnog Dominika Livakovića.

Brodić je zaprijetio i u 18. minuti, ali je pucao preko gola. U 29. minuti vidjeli smo prvi pokušaj Modrih, no Bočkaj je bio neprecizan.

Ključni trenutak utakmice: isključenje Herrere

U 32. minuti dogodio se jedan od ključnih trenutaka, gosti su ostali s igračem manje. Herrera je neoprezno startao nad Ristovskim, a sudac Kolarić pokazao mu je drugi žuti karton i Varaždinci su već nakon pola sata ostali s igračem manje. Prvu opomenu Herrera je zaradio već u 5. minuti.

U 35. minuti Dinamo je imao dvije šanse u jednom napadu. Prvo je Ljubičić pucao iskosa s desetak metara, ali je Zelenika obranio. U nastavku je Špikić iz izglede situacije pucao preko gola.

Najbolju priliku u prvom dijelu Dinamo je imao u 45. minuti kada je Drmić izašao sam ispred Zelenike, ali je gostujući vratar sjajno reagirao.

Petković za pola sata riješio sve

Dinamo je uspio izjednačiti u 63. minuti golom Brune Petkovića minutu nakon što je ušao u igru. Međutim, pogodak je poništen jer je napadač hrvatskog prvaka napravio prekršaj u začetku akcije. Šest minuta kasnije Petković je ponovo zatresao mrežu, još jednom se provjeravala situacija, ovoga puta zbog zaleđa, no ovoga puta je sve bilo čisto.

Sjajnu rolu Petković je u 78. minuti upotpunio asistencijom za Baturinu koji je lijepo pogodio za 2:1, a u posljednjim trenucima susreta i drugim golom iz kaznenog udarca nakon što je Jelenić oborio Ljubičića.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider