Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slučaj Guler

Uzbuna u Realu, Madriđani našli žrtvu: Hrvat platio ceh zbog frke oko Modrićeva nasljednika

Hrvatski liječnik Niko Mihić morat će otići s funkcije glavnog šefa liječničke službe Real Madrida, a okidač za tu odluku bio je slučaj Güler…

Arda Guler i Luka Modrić (Foto: Afp)

U petak smo pisali kako je slučaj Arde Gülera i nova ozljeda turskog talenta upalila alarm za uzbunu na Santiago Bernabeuu. Iako u Realu to nisu izrijekom potvrdili, bilo je jasno da se nešto događa. A kada se u Realu pojavi ozbiljan problem, netko mora odgovarati.

Bayern Svemirske brojke Bayerna: Pohvalili se najvećim prihodom u povijesti kluba divider

As i Marca pišu da je ceh platio hrvatski liječnik Niko Mihić, dosadašnji šef liječničke službe Real Madrida, koji je, eto, postao žrtva frke oko turskog talenta.

„Mihić je degradiran zbog vođenja slučaja Güler“, navode madridski dnevnici, koji su bliski Realu i u pravilu su dobro obaviješteni.

Hrvatski liječnik Niko Mihić žrtva slučaja Guler

Hrvatski liječnik, koji je u redove Kraljevskog kluba stigao 2017. godine, ostat će vezan uz madridski klub, ali više nije odgovoran za prvu momčad zbog različitih pogleda na saniranje ozljede 18-godišnjeg turskog talenta, koji je ljetos kao velika nada stigao u Real iz Fenerbahcea i potom se teže ozlijedio na pripremama u SAD-u.

Ante Rebić i Ivan Perišić (Foto: Frank Hoermann/DPA/PIXSELL VIDEO Rebić začepio usta kritičarima: Pogledajte genijalnu asistenciju bivšeg Vatrenog divider

Stradao mu je meniskus i morao je na operaciju. Turčin se prije nekoliko tjedana oporavio i očekivalo se da će debitirati u nedavnoj utakmici s Bragom u Ligi prvaka, no ostao je na klupi i uopće nije izašao ni na zagrijavanje.

Šok na Bernabeuu

To je mnoge iznenadilo, bio je to popriličan šok za mnoge navijače Reala jer je debi bio najavljen, a očito je i na Bernabeuu oglašena uzbuna. Real se nije oglašavao do press-konferencije prije utakmice s Valencijom u La Ligi, kada je Carlo Ancelotti objasnio o čemu se radi. Güler je pretrpio novu ozljedu, zadobio je rupturu mišića i morat će na novi oporavak, što je mladog igrača bacilo u laganu depresiju.

To se jasno moglo iščitati iz Ancelottijeve utješne besjede, kada je govorio da je normalno da se loše osjeća gledajući kako mu suigrači treniraju, a on je opet pod posebnim režimom i ne može im se pridružiti.

Mladi Turčin opet se ozlijedio

Španjolski mediji protumačili su novu ozljedu kao forsiranje i pretjeranu želju za što bržim oporavkom. Iako su Realovi medijski trabanti pokušavali amortizirati situaciju naglašavajući kako neće ništa riskirati, da će ići s mladim Turčinom polako i na sigurno, između redova moglo se zaključiti da se na nekoga cilja čim su spominjali forsirani povratak.

Turčin se ponovno ozlijedio nakon što je pretrpio malu pukotinu mišića u desnom kvadricepsu, s procijenjenim razdobljem oporavka od gotovo mjesec dana. Gülerovi recidivi stavili su Mihića u središte pozornosti, čiji se rad tijekom posljednjih sedam godina svidio Kraljevskom klubu, posebice tijekom pandemije.

Mihić platio ceh

„Međutim, Mihić je sada žrtva istrošenosti jer je tako dugo bio zadužen za klupsku liječničku službu, a Gülerovi stalni fizički problemi bili su posljednji okidač za smjenu s pozicije glavnog šefa Realove liječničke službe. Posljednjih nekoliko tjedana jasno su se vidjele nesuglasice između hrvatskog liječnika i ostalih članova liječničkog stožera oko načina rehabilitacije turskog nogometaša, a na kraju je Mihić izvukao deblji kraj“, stoji u objašnjenju Asa.

Prije nego što je 2017. stigao u Real Madrid, gdje je ekskluzivno radio zadnjih sedam godina, Mihić je vodio personaliziranu jedinicu za ranu prevenciju u grupi HM Hospitales u Madridu te također u gradu Montrealu. Osim toga, predavao je na Sveučilištu San Pablo (CEU) i radio je kao medicinski savjetnik za zrakoplovne tvrtke Air France i KLM. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider