Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Upao u depresiju

Šok u Realu: Veliki talent trebao je zamijeniti Modrića, a sada je upaljen alarm za uzbunu

Realov talentirani veznjak Arda Guler ponovno se ozlijedio i odgodio debi za Kraljevski klub…

Arda Guler (Foto: Afp)

Real Madrid lako se obračunao s Bragom u 4. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka. Madriđani su na Santiago Bernabeuu slavili s 3:0. Brahim Diaz iskoristio je šansu i postigao prvi pogodak na utakmicu, Nico Paz dobio je priliku da upiše prvi nastup za Real, no svi su čekali da vide Ardu Gulera, velikog turskog talenta i buduću Realovu superzvijezdu, barem se tako nadaju na Bernabeuu.

Sergej Jakirović i Željko Sopić Sopić najavio derbi s Dinamom: "Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv najbolje hrvatske momčadi" divider

Međutim, 18-godišnji Turčin nije se ni podigao s klupe da bi se zagrijao, a kamoli da bi ušao na teren. To je mnoge šokiralo jer se očekivalo da će dobiti solidnu minutažu, no postoji objašnjenje i nije baš preoptimistično za Turčina i Realove navijače, koji s nestrpljenjem čekaju da ga konačno vide na travnjaku.

Guler odgodio debi za Real, ponovno ozlijeđen 

Dogodio se problem koji se često događa u nogometu nakon što se dugo ozlijeđeni igrači vraćaju na travnjak. Ukazale su se posljedice forsiranog oporavka ili pretjerane želje za povratkom na teren.

U Realu pokušavaju ostaviti dojam da nisu odveć zabrinuti, ali jasno je da je alarm upaljen. Trener Reala Carlo Ancelotti pojasnio je Gulerovu situaciju na press-konferenciji uoči okršaja s Valencijom u La Ligi.

Marko Livaja i Arijan Ademi Objavljen termin najvećeg hrvatskog derbija: Pogledajte HNL kalendar do Božića divider

„Nažalost, to se dogodilo prije utakmice protiv Brage. Nije se činilo ozbiljnim, ali muči ga i ovih dana. Nije to ništa odveć zabrinjavajuće. Igrač je depresivan jer je mlad, želi igrati i dati doprinos. To je korak unazad, ali sad ćemo imati pauzu i imat će mogućnost što boljeg oporavka", objasnio je Don Carlo, koji je otkrio da je mladi nogometaš osjetio nove bolove prije utakmice Lige prvaka i da su se dvojbe ponovno pojavile.

Ancelotti umiruje situaciju

Zbog toga Turčin nije trenirao s ostatkom momčadi na zadnja dva treninga. Ancelotti je pojasnio da je Guler imao problema s ozljedama još dok je igrao za Fenerbahce.

"Prva ozljeda bila je puknuće meniskusa koju je imao prošle godine. Imao je operaciju i kao što se često događa, promijenite položaj s drugom nogom i može se dogoditi da tijekom oporavka imate problema s mišićima. To mu se sada dogodilo. Njegova budućnost je lijepa, on je vrlo talentiran igrač. Mogu razumjeti da je razočaran, ali to je samo problem s mišićima. Imam osobno iskustvo da sam prestao igrati na dvije godine kada sam imao 21 i onda sam se vratio. Njegova budućnost nije upitna. To je samo trenutak i nadam se da će se moći oporaviti nakon pauze", objašnjavao je Ancelotti, čije se riječ doimaju kao pokušaj utjehe i smirivanja situacije.

Solin - Zrinski FOTO Kaljuža na najljepšem malom hrvatskom stadionu: Neregularni uvjeti ugrozili bitan drugoligaški okršaj divider

To što je već imao ozljede nije baš olakotna okolnost. Dapače. Sve izgleda kao da u Realu pokušavaju prigušiti alarm za uzbunu, no on je upaljen i navlači brigu na lice Realovih navijača. Real je Gulera platio 20 milijuna eura, s bonusima će doći do 30, što i nije neka prevelika cifra, no od Turčina se očekivalo jako puno.

Guler najavljen kao Modrićeva zamjena

Prilično pompozno najavljen je ljetos kada je prešao iz Fenera. Medijska priprema bila je kraljevska, opisivali su ga najblještavijim bojama. Najavljivalo se da će zamijeniti Luku Modrića i postati novi motor Reala. Usred sviranja fanfara mladi Turčin se teže ozlijedio na treningu Reala dok je Kraljevski klub bio na turneji u SAD-u. Hitno je vraćen Madrid i morao je na operaciju koljena.

Dane Rashford Brat slavnog nogometaša prebio djevojku hrvatskog prezimena jer je našao poruke od drugog nogometaša divider

Guler nema sreće otkako je došao u Real. Nikako da debitira, taj trenutak prolongirati će se na neodređeno vrijeme. Vjerojatno neće predugo čekati, ali tko zna što Gulera čeka u budućnosti i hoće li izbjeći daljnje ozljede. Mnogi igrači uspijevali su se oporaviti i napraviti veliku karijeru, to je uspjelo i Ancelottiju, no činjenica je i da su ozljede mnogima uništile karijeru.

"Sasvim je normalno da je pogođen"

Čini se da je mladac upao u depresiju nakon još jedne ozljede i nove odgode debija.

"Mir i spokoj, to je ono što mu treba u ovom trenutku. Sasvim je normalno da igrač bude pogođen. On je nov ovdje, želi pridonijeti momčadi. Za ozlijeđenog igrača uvijek je teško izdržati trenutak, jer vidi suigrače kako treniraju, a on ne može. Njegova tuga je sasvim normalna, ali mi mu dajemo svu ljubav ovog svijeta. Ne požurujemo ga. Njegova budućnost je ovdje", pokušao je Ancelotti ohrabriti Turčina i ugasiti vatru sumnji.

U Realu se nadali da će Guler nakupiti neophodne minute i polako vraćati formu igrajući za tursku reprezentacije u sljedeće dvije kvalifikacijske utakmice. No od toga neće biti ništa. Realovi medijski trabanti ističu da će madridski klub nastaviti sa svojom politikom da ne riskira s igračem kojem nedostaje natjecateljskog ritma, te da Guler prvo mora vratiti samopouzdanje. Tvrdi se da će njegov povratak biti postupan i bez žurbe.

Zvuči kontradiktorno jer je činjenica da se ponovno ozlijedio zbog forsiranog povratka. Ili je mladi Turčin to radio na svoju ruku?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider