Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A bura se zove: derbi

Utakmicu po utakmicu (25.9.2023.): Zatišje pred buru

Pred vama je novo izdanje podcasta Utakmicu po utakmicu.

Nova epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu donijela je komentar devetog kola SuperSport HNL-a, ali i najavu onog što slijedi, a to je veliki derbi: Hajduk - Dinamo.

Prije nego li su dinamovac Ivan Ljubić i hajdukovac Igor Ćurković iznijeli svoja razmišljanja i očekivanja od najveće utakmice hrvatskog sporta, njih dvojica su se, skupa s Valentinom Miletić i Mateom Pukšarom, osvrnuli na sadržajnu proteklu prvenstvenu rundu, otvorenu novim kiksom Osijeka.

Bratoubilački rat u Osijeku

Na svojoj Opus Areni Osječani nisu uspjeli pobijediti Varaždin, koji je čak i vodio i bio jako blizu toga da ode na dva gola prednosti, ali je iz VAR sobe signalizirano zaleđe. Nevjerojatan je taj raspon emocija oko Osijeka, od euforije nastale zbog izgradnje novog stadiona do bratoubilačkog rata koji trenutno traje, u jeku očigledne rezultatske krize.

VAR kontroverze

Utakmica Istra 1961 - Gorica protekla je u znaku sporne situacije i nedosuđenog jedanaesterca za Puljane. VAR sudac Ivan Bebek je bio pozvao glavnog suca Frana Jovića da ponovno pogleda duel između domaćeg i gostujućeg nogometaša, ali je ostao pri svojoj odluci, što je razbjesnilo Puljane i potaknulo na usporedbu sa situacijom iz Osijeka kada je Mario Zebec svirao penal za Dinamo.

Hajduk čeka derbi kao lider

Subotnji program okončan je pobjedom Hajduka protiv Lokomotive. Splićani su slavili nakon dvaju uzastopnih poraza i čekaju veliki derbi kao prvoplasirani na ljestvici što se nije jako dugo dogodilo. UPU kvartet izdvojio je s ovog dvoboja strijelca Sahitija, gostujućeg vratara Čavlinu, ali i utjecaj Hajdukovih pojačanja, Mihaela Žapera i Aleksandra Trajkovskog, po ulasku u igru.

Nezaobilazan je bio i osvrt na stanje u Hajdukovoj svlačionici, a skupa s tim i popratne šale na račun pojedinih igrača, nastavno na prošlotjedne priče o sukobima i narušenoj atmosferi u momčadi Ivana Leke.

Dvije Dinamove petarde

Osvrnuli su se naši voditelji i na dvostruku Dinamovu petardu, prvo protiv Astane u Konferencijskoj ligi, a zatim i protiv Rudeša u Kranjčevićevoj. U ovoj potonjoj utakmici briljirao je Josip Drmić, autor hat-tricka, a dok Modri hvataju formu pod vodstvom Sergeja Jakirovića, Rudeš je, čini se, u ogromnim problemima, sa samo jednim bodom u devet kola.

Gorica je lani bila onakva kakav je sad Rudeš, a sad je - fantastična. Sastav iz Velike Gorice pod vodstvom Dinka Jeličića trećom pobjedom u nizu ima čak 15 bodova i nalazi se na četvrtom mjestu, iznad svih očekivanja, a sasvim dovoljno da se naši voditelji još jednom podsjete njihova učinka u ovoj kalendarskoj godini.

Što misle o novoj frizuri Darija Melnjaka, je li Marin Pilj igrač za klubove ranga Dinamo i Hajduk, kakvu je anegdotu s kladionicom imao Ljubić i još puno toga zanimljivog pogledajte u videu na vrhu članka. Uživajte!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX