Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treće slavlje u nizu

Gorica novom pobjedom zasjela na drugo mjesto HNL-a, Majstorović srušio Istru

Gorica je slavila 0:1 na gostovanju u Puli protiv Istre u 9. kolu SuperSport HNL-a.

Istra - Gorica (Foto: Sasa Miljevic/Pixsell)

Nogometaši Gorice svladali su kao gosti u Puli Istru 1961 s 0:1 u susretu 9. kola HNL-a te se s ta tri boda poravnali na vrhu ljestvice s Hajdukom.

Strijelac jedinog gola bio je Valentino Majstorović u 36. minuti.

Bio je to dvoboj dva podjednaka suparnika kojega je odlučio trenutak inspiracije gostujućeg veznjaka. Štiglec je uputio centaršut s lijeve strane, a Majstorović sa šest metara efektno glavom sprema loptu u mrežu.

Jack Grealish i Joško Gvardiol Gotovo perfektna utakmica Joška Gvardiola u novom trijumfu Manchester Cityja divider

Ranije sredinom prvog poluvremena domaćini su imali jak argument za dobijanje kaznenog udarca u svoju korist nakon što je Maloča nehotično zahvatio Valinčića po nozi. Suci u VAR sobi pozvali su glavnog suca Frana Jovića da na monitoru pogleda situaciju, ali Jović je ostao pri svojoj prvotnoj procjeni kako nije bilo prekršaja.

Banić i greda sačuvali Gorici tri boda

U nastavku utakmice Gorica je umrtvila igru i sve do 80. minute bez problema čuvala vodstvo. Ipak, domaći su u samoj završnici nekoliko puta zaprijetili, no s dvije lijepe obrane istaknuo se Banić, dok je u 83. minuti i greda spasila goste.

Harry Kane VIDEO Kane nastavlja oduševljavati Bavarce, hat-trick Engleza u demoliranju fenjeraša divider

Druga Gorica sada ima 15 bodova iz osam odigranih susreta, isti broj bodova, ali i utakmicu manje odigranu ima vodeći Hajduk. Slijede Rijeka i Dinamo sa po 13 bodova, dok je Istra 1961 ostala osma sa sedam bodova, jedan manje ima deveti Slaven Belupo, dok je na dnu Rudeš s jednim bodom.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider