Naslovnica
SPORTOVI
Naslovnica
SIGURAN PEPOV ADUT

Gotovo perfektna utakmica Joška Gvardiola u novom trijumfu Manchester Cityja

Manchester City je uspješno apsolvirao domaći susret protiv Nottingham Foresta, a svoju najbolju partiju u plavom dresu odigrao je Joško Gvardiol.

Jack Grealish i Joško Gvardiol (Foto: Afp)

Vrlo brzo je Manchester City riješio pitanje pobjednika susreta protiv Nottingham Foresta, pogocima Phila Fodena i Erlinga Haalanda u sedmoj, odnosno 14. minuti susreta na Etihadu.

Imali su gosti cijelo drugo poluvrijeme čovjeka više, nakon isključenja Rodrija, no nisu uspjeli niti smanjiti rezultat, budući da je obrana plavih odigrala sjajno, a prije svih se tu misli na Joška Gvardiola.

Utakmica odigrana bez greške

Hrvatski reprezentativac još je jednom zaigrao na lijevom boku i odigrao je susret bez greške, a prema Sofascoreu je bio drugi najbolje ocijenjeni igrač susreta. Veću ocjenu od njegovih 8.0 dobio je tek strijelac prvog pogotka, Phil Foden, i to tek 8.1.

Prema dostupnim podacima, Joško je dobio svih pet duela na podu te jedan od dva zračna duela, četiri puta je uspješno očistio loptu, dvaput ju je presjekao, a po jedan put ju je uspješno oduzeo te blokirao udarac. Uspješnost dodavanje mu je bila 62/73, a imao je i jedan uspješan dribling, a tri puta je iznudio prekršaj.

Time je dokazao kako se jako dobro prilagodio poziciji na lijevom boku, gdje ga Guardiola trenutno vidi kao prvu opciju, a mi smo ga na istoj upoznali još na Europskom prvenstvu.

Manchester City je tako zadržao prednost na čelu ljestvice Premier lige.

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider