Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obračun velikana

Usijanje u Madridu, Real i Atletico na ratnoj stazi: Kraljevi poludjeli, pakt o nenapadanju prekršen

Odnosi između Reala i Atletica posljednjih tjedana postali su jako napeti…

Luka Modrić (Foto: Afp)

Veliki madridski rivali Atletico i Real u napetom su suživotu već desetljećima. Netrpeljivost je vječna, a intenzitet varira od razdoblja do razdoblja.

Nakon nekoliko godina podnošljivih odnosa čini se da napetost opet raste. Zakuhalo se kada je Atletico odbio napraviti špalir prvaku, a nije čestitao Realu niti putem društvenih mreža na osvajanju španjolskog prvenstva i Lige prvaka.

Prekršen pakt o nenapadanju

Proključalo je nakon Realova osvajanja Lige prvaka i kontroverznih izjava Thibauta Courtoisa, bivšeg vratara Atletica i sadašnjeg Realova portira, na koje su pobješnjelo reagirali i čelnici i navijači Atletica.

gol expired Uhićen bivši igrač Hajduka: Vrijeđao je trenera Dinama u Trogiru divider

Belgijac je izjavio da je ovaj put bio na prvoj strani povijesti, a navijači Atletica odgovorili su razbijanjem ploče s njegovim imenom na klupskoj stazi legendi ispred Wanda Metropolitana.

Posljednjih dana situacija se opasno zategla na institucionalnoj razini. Postoji opasnost da se prekine dugogodišnji pakt o nenapadanju. Prema tom sporazumu oba kluba obvezala su se da neće međusobno vrbovati suparničke mlade igrače. Primirje je trajalo godinama, no čini se da mu je došao kraj.

Real i Atletico na ratnoj stazi

Cadena SER došla je do informacije kako je ovaj dogovor pod velikim upitnikom. Real je navodno razotkrio Atleticovo kontaktiranje s nekim igračima iz svojeg omladinskog pogona.

gol expired Pet razloga zašto je utakmica jako bitna! Mogu li bez Perišića i hoće li debitanti pokrpati rupe u obrani? divider

Čelnici Reala stoga su promptno zakazali sastanak s predstavnicima Atletica kako bi vidjeli je li potrebno preispitati pakt o nenapadanju.

Puno toga govori da se Atletico i Real vraćaju na ratnu stazu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider