Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Razbili mu ploču

Skandal u Madridu: Realov junak totalno razbjesnio navijače Atletica, predsjednik pozvao na "kramp i lopatu"

Thibaut Courtois poslao je poruku na društvenim mrežama nakon što mu je razbijena ploča na Atleticovoj stazi legendi ispred Wanda Metropolitana…

Thibaut Courtois (Foto: Afp)

Thibaut Courtois objavio je poruku na Twitteru nakon što mu je razbijena ploča na stazi legendi Atletico Madrida ispred Wanda Metropolitana.

"Hala Madrid", kratko je napisao Courtois, trenutačni vratar Real Madrida, koji je imao briljantan nastup u finalu Lige prvaka, a nekoć je čuvao vrata Realova mrskog gradskog rivala Altetica.

Sve je popratio fotografijom s peharom Lige prvaka i hešteg podsjetnikom na 14 naslova prvaka Europe koje je Real osvojio otkako se igra UEFA-ino najelitnije klupsko natjecanje.

Courtois se javio nakon što su mu razbili ploču na stazi legendi Atletico Madrida

Sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, Belgijac je ovom porukom dodatno razbjesnio navijače Atletica.

Kontroverza je počela kada se Courtois prisjetio finala Lige prvaka 2014. u Lisabonu komentirajući: "Sada sam na pravi strani povijesti."

Ove su riječi belgijskom vrataru donijele prijekor od strane Josea Luisa Martineza-Almeide, gradonačelnika Madrida, tijekom posjeta Real Madrida Gradskoj vijećnici povodom proslave Realova 14. naslova prvaka Europe:

Navijački neredi u BiH VIDEO Navijači uzeli ''pravdu'' u svoje ruke, suci spašavaju živu glavu, a policija mirno gleda divider

"Mojom dragom Thibautu Courtoisu jer je zaslužan što sam uživao gledajući ga nekoliko godina. I mi koji smo plakali u Lisabonu s vama i uz vas također smo na pravoj strani", kazao mu je gradonačelnik, koji je očito navijač Atletica.

Predsjednik Atletica Enrique Cerezo dolio je ulje na vatru ljutitom porukom prilikom odavanja počasti Udruge španjolskih nogometaša Angelu Mariji Villaru, dugogodišnjem predsjedniku Španjolskog nogometnog saveza.

Predsjednik Atletica: "Uzmite kramp i lopatu"

"Ako želite ukloniti Courtoisovu ploču, idite s krampom i lopatom i uklonite je", ljutito je rekao Cerezo kada je grupa Atleticovih navijača zatražila uklanjanje Courtoisove ploče s Paseo de las Leyendas del Metropolitano.

Courtois je 2011. iz Genka prešao u Chelsea, no odmah je otišao na posudbu u Atletico i tamo se zadržao do 2014. Potom se vratio s posudbe u Chelsea, a u ljeto 2018. prešao je u Real za 35 milijuna eura odštete.

Marin Čilić Čilić šokirao teniski svijet, ali i pomogao Đokoviću: ''Jedna kavica ili pivo'' divider

Belgijski vratar je s Atleticom osvojio Europsku ligu i UEFA Superkup 2012., Kup kralja 2013. i naslov prvaka Španjolske 2014. te je iste godine igrao s Atleticom u finalu Lige prvaka u Lisabonu protiv Reala.

Atletico je dugo vodio 1:0 i primio je pogodak za izjednačenje u trećoj minuti sudačke nadoknade. Sergio Ramos izjednačio je nakon ubačaja iz kornera, a u produžetku je Real slavio s 4:1.

U raspravama na društvenim mrežama neki Atleticovi navijači komentiraju da je Belgijac tada loše reagirao ostavši na crti umjesto da je izašao i pokupio loptu koja je letjela u prilično velikom luku. Još jedan razlog zbog čega im nije sjela Courtoisova izjava.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider