Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Modrić ima šansu ostvariti nemoguće: I nebesa navijaju za Kraljeve, Realov trijumf zapisan u zvijezdama

Real Madrid srušio je na sebi svojstven način i posljednju prepreku na putu do 14. naslova prvaka Europe…

Luka Modrić (Foto: Afp)

Zapisano je to negdje u zvijezdama - „ušati“ će ove sezone biti samo Realov i ničiji više.

Ostaje osjećaj da što god da je Liverpool napravio i pokušao, ne bi mu uspjelo. Realov put do finala bio je filmska priča, a i u finalu gledali smo sličan hollywoodski scenarij.

Trijumf Realova pobjedničkog duha

Način na koji su padali PSG, Chelsea, Manchester City i naposljetku Liverpool nije zabilježen u povijesti Lige prvaka. Da je i riječ o filmu, bilo bi pretjerano.

Luka Modrić osvojio Ligu prvaka 2021./2022. Hrvatska zastava 10. godinu zaredom na dodjeli pehara Lige prvaka: Modrić nastavio čudesan niz divider

Da, bilo je puno sreće, ali ne može se sve svesti pod sreću. Može sreća jednom ili dvaput, ali ne može četiri puta. Ili možda može kada je u pitanju Kraljevski klub?

To je taj Realov pobjednički duh, ta gordost i u isto vrijeme smirenost u kritičnim situacijama. To ogromno samopouzdanje koje nitko drugi nema. Kada dođe do finala, to je gotovo. Osmo finale Lige prvaka i osma pobjeda. Statistika koja govori sama za sebe. Sveukupno 17. finale za prvaka Europe i 14. pobjeda. Nevjerojatno.

Courtois junak finala i cijele Lige prvaka

Dugo će napadači Liverpoola sanjati Thibauta Courtoisa. Opet je bio junak Reala, branio je bravurozno, izluđivao je Redse, koji su, doduše, mogli bolje pucati u nekim situacijama, ali tko im je kriv što nisu.

Sami spomen Realova imena utjeruje strah u kosti njegovim suparnicima. Drhtavica u nogama, panika kada Real krene u napad i nervoza kada ne mogu zabiti vide se s Mjeseca.

gol expired Veliki Don Carlo: Najuspješniji trener u povijesti Lige prvaka! divider

Real je pobijedio i Liverpool na taj svoj neprikosnoveni autoritet. Ponekad se čini da Realov dres daje neke natprirodne sposobnosti njegovim nogometašima. Kao kada je onaj katalonski novinar zavapio nebesima nakon okreta protiv Cityja.

I nebesa navijaju za Real

Tko zna, možda doista netko dirigira odozgo. Sada već postoji sumnja da za Real navija barem Fortuna...

Real u ovom trenutku vjerojatno nema najbolju momčad, ali je bio najbolji kada je najpotrebnije. Još jednom je dokazao i pokazao da ga se nikad ne smije otpisati.

Nakon ždrijeba četvrtfinala, kada je bilo poznato koji mu je put do finala, puno ih je reklo da nema šanse da sve skine. Rekli su mmogi i ugrizli se za jezik.

Luka Modrić Ikona ne samo hrvatskog već i svjetskog nogometa: Luka Modrić peti put osvojio Ligu prvaka divider

U cijeloj priči veliku ulogu odigrao je hrvatski kapetan Luka Modrić. Iako u finalu možda nije bio briljantan kao što zna biti, iako mu specijalizirane aplikacije i većina inozemnih medija nisu dali neke visoke ocjene, ipak je bio među istaknutijim igračima Reala.

Sudjelovao je u akciji kod gola, pokrenuo ju je lucidnim proigravanjem. Gledajući cijelo natjecanje i sezonu, dao je ogroman obol u Realovu šampionskom pohodu.

Modrić će imati šansu dostići Genta

Modrić je osvojio s Realom petu Ligu prvaka i izjednačio se na vječnoj listi na drugom mjestu s nekolicinom legendi, a kako stvari stoje mogao bi i na sam vrh. To je do prije nekoliko godina izgledalo nemoguće, ali sve je moguće ako igrate za Real.

Francisco "Paco" Gento ima šest „ušatih“, a Modrić će sigurno odigrati još jednu sezonu u dresu Reala. Može li Real po drugi put obraniti Ligu prvaka? Kažete nemoguće!? Nemojte dvaput reći.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider