Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
botovi napadaju

Društvene mreže preplavila propaganda osnivača Superlige: Zbog sramotnih poruka svi ih ismijavaju

Korisnicima Twitteta za oko je zapela ista poruka u korist Superlige koja kruži tom društvenom mrežom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Superliga postaje realnost. Klubovi osnivači službeno su objavili osnivanje novog natjecanja, ali njihova ideja nije naišla na odobravanje javnosti.

UEFA prijeti kaznama, a navijači su mahom protiv toga. Jasno je da superligaši moraju raditi na promociji i mijenjanju stava javnosti, ali napravili su to na potpuno pogrešan način.

Naime, na Twitteru su korisnici primijetili da se konstantno ponavlja gotovo potpuno ista poruka koja hvali Superligu.

gol expired Zašto PSG nije u Superligi? Postoji nekoliko razloga. Stali uz male klubove, ali imaju računicu divider

"Superliga je dobra ideja i napravit će revoluciju u nogometu. Samo mali klubovi poput Chelseaja i Arsenala su zabrinuti. Govorim u ime svih kada kažem DA europskoj Superligi", glasi poruka.

Jedino što se mijenja su klubovi koji se spominju - Chelsea i Arsenal u nekim verzijama postanu, primjerice, Bayern i PSG, teškaši koji su odbili Superligu.

gol expired Što ako se ostvare prijetnje UEFA-e: Hrvatska reprezentacija ostaje bez najvećih zvijezda? divider

Takva praksa nije novost, dosta je česta već godinama, pa ju je tako koristila i uprava Barcelone na čelu s bivšim predsjednikom Bartomeuom: u poznatom skandalu Barcagate plaćali su tvrtkama da na društvenim mrežama ocrnjuju Messija, Piquea, moguće protivnike na izborima...

No teško se oteti dojmu da je Superliga ovu metodu izvela na brutalno pogrešan i urnebesan način. Istovremeno, zanimljivo je pogledati koje su riječi u trendingu na Twitteru: sramota, pohlepa, novac, RIP nogomet... To dovoljno govori o mišljenju javnosti o tom pitanju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider