Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogled na Englesku

Upozorenje za Dinamo: Bivši prvak Europe prijavio bizaran problem, Modri moraju biti oprezni

Pomalo bizaran problem pojavio se u redovima engleskog premierligaša Aston Ville, a koji pomno trebaju razmotriti i u Dinamu…

Liverpool - Aston Villa (Foto: Afp)

U Maksimiru bi trebali naćuliti uši i pozorno poslušati što se događa u Birminghamu, točnije na Villa Parku. Igrači Aston Ville požalili su se da su dresovi njihovog dobavljača, britanske tvrtke Castore, vrlo brzo natope znojem i da to utječe na njihovu izvedbu na travnjaku, saznaje britanski Telegraph Sport.

Ivan Perišić Ivan Perišić se javio iz bolnice uz fotografiju i poruku koja će oduševiti navijače divider

Igrači bivšeg prvaka Europe tvrde da se dresovi već nakon desetak minuta zalijepe za tijelo i stvaraju vrlo neugodan osjećaj te im na taj način sprječavaju daljnje oslobađanje od znojenja i otežavaju kretanje.

Igrači Aston Ville prijavili problem s dresovima

Jedan izvor blizak igraču Ville izjavio je za Telegraph Sport:

“Igrači igraju u vlažnim dresovima, to je problem koji treba riješiti. To ne može trajati cijelu sezonu. Igrači izgledaju kao da su skočili u bazen nakon otprilike 10 minuta igre.”

Menadžer Unai Emery i dužnosnici Ville svjesni su problema i blisko surađuju s britanskim brendom Castoreom kako bi pronašli rješenje. Ovaj problem utječe na sva tri kompleta Ville, ali najvidljiviji je na prvom. Svijetli dresovi vrlo brzo potamne, zalijepe se za tijelo i igrači izgledaju kao da su zaliveni kantom vode.

Shinji Ono i Alessandro Del Piero Dok Miura i dalje gura, drugi veliki Japanac s 44 je odlučio da mu je dosta divider

Villa je prošle sezone sklopila višegodišnji ugovor s Castoreom da on bude njihov službeni dobavljač dresova. Castore je također dobavljač dresova za Newcastle Uniteda, no Svrake su odlučile zaključiti ugovor s britanskom tvrtkom ove sezone i prijeći u njemački Adidas.

Navijači ne moraju strahovati

Unatoč ovim problemima, Villa je dobro započela sezonu, s četiri pobjede u prvih šest kola Premierlige i drži vrlo dobro šesto mjesto.

Telegraph Sport ističe da problem neće utjecati na replike dresova koje kupuju obožavatelji, a Villa se neće suočiti s mogućnošću opoziva dresova ili izdavanja nove serije zamjenskih.

Stephane Guivarc'h S Francuskom je srušio Hrvatsku i Brazil te osvojio SP 1998., a evo što radi već 17 godina divider

Najbolje rješenje vjerojatno bi bilo da Castore proizvede novu seriju dresova za igrače koji puno bolje upijaju znoj i omogućuju bolji komfor.

Villa je u svibnju 2022. objavila partnerstvo s Castoreom i izdala priopćenje:

“Castore i Aston Villa usklađeni su u pogledu budućih ciljeva koji uključuju; težnju ka izvrsnosti, imajući u vidu jasan strateški smjer i prihvaćajući mentalitet pobjednika te na taj način čineći novo partnerstvo savršenom sinergijom.”

Novi Dinamov partner

Osim za Villu i Newcastle, Castore je ove sezone, među ostalim, opskrbio dresovima Wolverhampton, Rangers, Sevillu i Bayer Leverkusen, a od iduće godine dresove britanskog brenda prvi put će nositi i igrači zagrebačkog Dinama.

Detalji ugovori nisu poznati, ali neslužbeno se može čuti kako su u Maksimiru jako zadovoljni ugovorom koji su postigli s britanskom tvrtkom.

Modri bi trebali biti puno slobodniji kod biranja dizajna nego što je to bilo u suradnji s Adidasom, a i paleta proizvoda trebala bi biti puno šira. E, sad, koliko će biti kvaliteta dresova i ostalih proizvoda, to tek treba vidjeti. Navedeni primjer s Aston Villom je upozoravajući, ali vjerojatno se to može riješiti ako se na vrijeme primijeti problem.

Castore je vrlo mlada tvrtka, osnovana je 2015. godine i pitanje je koliko njihovi stručnjaci imaju iskustva. No ohrabrujuće je što je u dosta kratkom roku sklopila suradnju s velikim sportskim brendovima. Jedan od dioničara je i Andy Murray, koji ima i vlastitu liniju proizvoda - Andy Murray Collection.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider