Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OSVOJIO KUP UEFA

Dok Miura i dalje gura, drugi veliki Japanac s 44 je odlučio da mu je dosta

Pobjednik Kupa UEFA 2002. godine Shinji Ono odlučio je završiti svoju bogatu nogometnu karijeru.

Shinji Ono i Alessandro Del Piero (Foto: Afp)

Japan je danas ozbiljna nogometna reprezentacija, a više igrača igra bitne uloge u vrhunskim europskim klubovima.

No u vrijeme kad su tek počeli stvarati današnji status tri imena japanskih nogometaša bila su u prvom planu.

Miura, Nakata i Ono

Prvi je Kazuyoshi Miura, koji s 56 na leđima i dalje igra, trenutačno u portugalskoj drugoj ligi. Drugi je Hidetoshi Nakata, koji je napravio ludnicu u Serie A te je bio zapravo prvi japanski igrač više klase i top-zvijezda. On je odavno u zasluženoj nogometnoj mirovini.

Treći je prvi Japanac koji je osvojio bitan europski trofej. 

Njegovo je ime Shinji Ono i on je ovih dana odlučio kako mu je dosta profesionalnog nogometa. Prestao je pratiti Miuru te je s 44 godine na leđima, kao igrač Hokkaido Consadole Sappora, neumorni veznjak odlučio završiti seniorsku karijeru koja je trajala punih 25 godina.

Prvotimac momčadi koja je digla europski trofej

Ona najviše pamtimo kao standardnog prvotimca momčadi Feyenoorda, koja je 2002. godine osvojila Kup UEFA-e savladavši Borussiju Dortmund u sjajnoj utakmici odigranoj na njihovu De Kuijpu. Ono je taj susret započeo u prvom sastavu i na terenu proveo 85 minuta, a Nizozemci su slavili rezultatom 3:2.

Ukupno je za Feyenoord odigrao 151 utakmicu i postigao 23 pogotka, dok mu je ostatak karijere vezan za japanske klubove i njemački Bochum, u kojem je proveo tri sezone, ali nije se naigrao. Odigrao je 602 službene klupske utakmice i postigao 91 pogodak.

Za reprezentaciju Japana nastupio je 56 puta i postigao šest pogodaka, a nastupio je na tri svjetska prvenstva - 1998., 2002. i 2006. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider