Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"
Nogomet
Eurokutak

VIDEO Upoznajte Velšane: Ovce, zrakoplovi, akcijski junaci i prokletstvo kojeg se boje poznate osobe

Hrvatska je ugostila Wales na otvaranju kvalifikacija za Euro 2024.

Hrvatska protiv Walesa na Poljudu otvara kvalifikacije za odlazak na Euro 2024.

Kako bi što bolje upoznali Velšane, reporteri Vlado Boban i Stipe Antonijević pripremili su sjajan prilog prepuni zanimljivih činjenica o ovoj državi, koja broji oko 3,2 milijuna stanovnika.

To znači da čak četiri puta više ima ovaca, koje pasu velškim travnjacima, a vuna im je dugo godina bila glavna izvozna grana. No polovica svih zrakoplovnih krila za komercijalne letove proizvodi se, ni manje ni više, nego u Walesu.

Hrvatska nogometna reprezentacija Velika novost u hrvatskoj reprezentaciji: Pogledajte koji igrači imaju nove brojeve divider

Prema jednom od Velšana nazvan je najviši vrh Himalaje, Georgeu Everestu. Nogometni zaljubljenici dugo će pak pamtiti Garetha Balea i njegov trk na utakmici Reala i Barcelone, kada je pretrčao Bartru, i zabio pogodak koji će se generacijama prepričavati.

Gareth je dominirao nogometnim travnjacima, a filmskim platnima Christian Bale, koji je svjetsku slavu stekao glumom u Batmanu.

Zato se poznate osobe pribojavaju jednog veškog nogometaša, Aarona Ramseyja. Kada god bi novopečeni kapetan Walesa zabio pogodak, jedna bi poznata osoba umrla...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider