Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva priča

Liga prvaka vraća se u Hamburg nakon 17 godina, evo tko će biti domaćin na Volksparkstadionu

Ukrajinski Šahtar igrat će svoje domaće utakmice u Ligi prvaka u Hamburgu.

Volksparkstadion (Foto: Afp)

Ukrajinski prvak Šahtar Donjeck igrat će svoje "domaće" utakmice grupne faze Lige prvaka na Volksparkstadionu u Hamburgu, objavio je klub u petak.

Nakon što je 24. veljače 2022. godine započela ruska invazija na Ukrajinu, Šahtar je svoje "domaće" utakmice u Ligi prvaka i Europske lige u sezoni 2022./2023. igrao u Varšavi, na travnjaku Legije.

Sergio Rico FOTO Sjajne vijesti za vratara PSG-a, pušten iz bolnice 82 dana nakon teške nesreće i kome divider

"Prvo, željeli bismo zahvaliti Varšavi i poljskom narodu na podršci koju su nam pružili tijekom utakmica Europskog kupa", rekao je Dmytro Kyrylenko, komercijalni direktor ukrajinskog kluba.

Hamburg je dom brojnih ukrajinskih gastarbajtera

Velika zajedinca Ukrajinaca u Hamburgu olakšala je ovu odluku čelnicima Šahtara.

"Sigurni smo da će se utakmice na Volksparkstadionu odvijati na najvišoj razini, uz domaće nogometne navijače, ali i tisuće Ukrajinaca koji zasad privremeno žive u Njemačkoj i drugim europskim zemljama", dodao je.

Na stadionu u Varšavi, koji može primiti 31.800 gledatelja, Šahtarove tri utakmice grupne faze Lige prvaka protiv Real Madrida, RB Leipziga i Celtica privukle su u prosjeku više od 25.000 gledatelja.

Robert Prosinečki Hajduk se okreće HNL-u, Prosinečki najavio dvoboj: ''Dečki dobro rade, igrama smo zaslužili pokoji bod'' divider

Dom HSV-a, povijesnog kluba njemačkog nogometa koji je trenutno u drugoj njemačkoj ligi, Volksparkstadion u Hamburgu ima kapacitet od više od 50.000 mjesta. Prošle sezone HSV je u prosjeku gledalo 53.500 gledatelja. Stadion će u ljeto 2024. (14. lipnja – 14. srpnja) ugostiti utakmice Europskog prvenstva.

Posljednji put Liga prvaka je igrana an Volksparku u sezoni 2006./2007.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider