Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgleda čudno

Englezi podigli veliku prašinu: Optužuju UEFA-u za manipulaciju, Cristiano Ronaldo u glavnoj ulozi

UEFA je optužena za manipulaciju u izboru za idealnu momčad 2019. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je objavila momčad 2019. godine u svojem izboru. Izgleda ovako: Alisson – Alexander-Arnold, De Ligt, Van Dijk, Robertson – De Jong, De Bruyne – Messi, Cristiano Ronaldo, Lewandowski, Mane.

Primjećujete da je postava u formaciji 4-2-4. Izbor formacije podigao je popriličnu prašinu.

Krovna europska nogometna federacija u posljednji je trenutak promijenila formaciju kako bi se u udarnu postavu ubacilo Cristiana Ronalda, piše britanski Daily Mail, čiji anonimni izvor tvrdi da je riječ o čistoj manipulaciji.

Navodno je objava postave trebala biti prošlog tjedna, ali sve je odgođeno za tjedan dana zbog toga što rezultati nisu bili prema očekivanju. 

gol expired Novi trener Barcelone mora hitno riješiti najveći problem: O ovome sve ovisi divider

"Radi se o izbornoj prevari. Ronaldo je toliko popularan da je uslijedila uzbuna u UEFA-i kada su shvatili da neće biti u postavi godine. Možemo se upitati što su još kadri učiniti", kazalo je "duboko grlo" britanskog dnevnika.

Uobičajena formacija u izboru UEFA-e je 4-4-2 ili 4-3-3. Glasuje se po pozicijama u internetskoj anketi. Međutim, formacija je promijenjena u općenito malo korišteni sustav 4-2-4, što je odmah pokrenulo lavinu sumnji. Daily Mail tvrdi da je to napravljeno samo zbog Ronalda, jer moralo se naći mjesta za superzvijezdu Juventusa.

gol expired Kauboji melju: Hrvatska pobjedom protiv domaćina krenula po polufinale Eura! divider

Lionel Messi, Sadio Mane i Robert Lewandowski dobili su više glasova od Portugalca i zauzeli su sve tri pozicije u napadu. Zbog velike Ronaldove popularnosti sumnja se da je UEFA pribjegla solomonskom rješenju i odlučila se za sustav s četiri napadača.

N'Golo Kante izvukao je najdeblji kraj. Francuz je trebao biti treći vezni igrač, no nakon UEFA-ina preslagivanja ispao je iz postave.

U UEFA-i uvjeravaju da je promjena izvršena zbog pobjede Portugala u finalu Lige nacija.

gol expired Uoči okršaja s Hrvatskom njemački izbornik napravio jednu značajnu promjenu u sastavu divider

"Formacija za momčad godine izabrana je tako da odražava glasove navijača paralelno s postignućima igrača u UEFA-inim natjecanjima", kazao je glasnogovornik UEFA-e.

"Kao rezultat toga, u idealnoj je momčadi pet pobjednika Lige prvaka i četiri finalista UEFA Lige nacija. Formacija se mijenja redovito, ova godina nije iznimka", poručuju iz UEFA-e.

Ostaje činjenica da formacija 4-2-4 nije korištena. Od 2012. kada su promijenjena pravila o izboru, četiri puta korištena je formacija 4-3-3 i triput 4-2-2, a i prije toga su redovito korištene navedene formacije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider