Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iduće godine novo izdanje

U Sarajevu zatvorene Plazma Sportske igre mladih: Podršku dale mnoge poznate osobe

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Sarajevu svečano zatvorene 24. Plazma Sportske igre mladih
Grad Sarajevo je po prvi put bio domaćin velike međunarodne završnice Plazma Sportskih igara mladih koja se održava 20.-24. listopada na sportskim terenima hotela Hills i Hollywood.

Prvi je to put da Split nije ugostio najbolje ekipe iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, no Igre su imale poseban razlog za to: obilježavanje 10. obljetnice Plazma Sportskih igara mladih u Bosni i Hercegovini. Sigurnost i zdravlje svih sudionika su u svakom trenutku bili na prvom mjestu tako da su sva natjecanja i ceremonija zatvaranja organizirani prema svim preporukama Epidemioloških službi BiH.

gol expired Calciomercato: Milan je na Maksimiru gledao novog Luku Modrića u dresu Dinama divider

Svečani program vodili su Doris Pinčić i Ivan Golušin dok su u posebnom studiju gostovali Zdravko Marić, osnivač i predsjednik organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih, Ivana Jovanović, predsjednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Srbije i Haris Deliahmetović, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih BIH.

Cilj Igara je da budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe, ali i druge, steknu samopouzdanje, razviju osobnost, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike te steknu prijatelje za cijeli život. Djelić atmosfere natjecanja i druženja dočarano je kroz revijalnu štafetu predstavnika sudionika Međunarodne završnice iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Tortu povodom 10. obljetnice Igara u BIH razrezali su Zdravko Marić, Predsjednik Organizacijskog odbora Plazma Sportskih igara mladih, Ivan Sabolić, NJ.E. veleposlanik Republike Hrvatske u BIH i izaslanik predsjednika Vlade RH, Radoje Vidović, Zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, Muamer Hadžović, Izvršni direktor za razvoj poslovanja BH Telecoma, Haris Deliahmetović, Predsjednik Plazma Sportskih igara mladih BiH I Senad Halilović, Direktor hotela „Hills“ i „Hollywood“. Čestitkama se pridružio i pjevač Amel Ćurić koji je prigodnom rođendanskom pjesmom zaželio najljepše želje najvećoj sportskoj amaterskoj manifestaciji u Europi.

gol expired Veliko buđenje svjetskog giganta: Navijači Milana ovo ne pamte 24 godine divider

Zdravko Marić tom prilikom je istaknuo: ''Ponosan sam na svoju ekipu, velika je stvar što smo i ove godine održali tradiciju i uspjeli dovesti natjecanje do kraja. Zahvalan sam ljudima u Sarajevu na organizaciji međunarodne završnice, uvjeti su bili fenomenalni, ali vjerujem kako ćemo se dogodine ponovno družiti u Splitu. Koristim ovu priliku kako bi se zahvalio i Vladi RH, na čelu s gospodinom Andrejom Plenkovićem, a posebne zahvale upućujem ministru Davoru Božinoviću koji je od početka bio s nama te nam pružao punu podršku''.
Međunarodna završnica okupila je državne prvake iz Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine u svih 10 sportskih disciplina: Coca-Cola Cupu, šahu, atletici, graničaru, malom nogometu za 2009. godište, HEP turniru u rukometu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolnom tenisu, Kinder turniru u košarci, odbojci, odbojci na pijesku, no pod ovogodišnjim geslom ''Zajedno kao jedan tim'' svi natjecatelji osvojili su zlatne medalje.

Najbolje ekipe iz regije priuštile su nam pravi sportski spektakl. U napetom finalu Coca-Cola Cupa, uz izravan prijenos na Sportklubu, sudjelovale su Međimurske lepe puce iz Čakovca. Atraktivne i sjajne finalne mečeve odbojke na pijesku odigrali su naši Osječani (Dandilovci) i Osječanke, dok su se na Kinder košarkaškim terenima posebno istaknule mlade Dubrovkinje i ponovno odlični Osječani (Krvopijice). Najmlađi natjecatelji međunarodne završnice su atletičari, a najbrži među njima bili su Noa Sučija (Popovača), David Škurdija (Đurđevac), Petar Kuzmić (Križevci), Klara Rađa (Križevci) i Karmen Maksić (Križevci). Na HEP rukometnom turniru, Hrvatsku su sjajno predstavile djevojke iz Biograda na moru. Nakon državne završnice, maestralne šahovske partije i ovog je puta odigrala mlada Ema Bevanda iz Koprivnice, a Gabrijel Marjanović iz Privlake suvereno je vladao stolnim tenisom. Mali nogometaši iz Slavonskog Broda (Marsonia) također su sjajno demonstrirali svoj potencijal i nogometni talent te ih sve zajedno čeka svijetla sportska budućnost.

gol expired Čeka nas spektakl za vikend: Igraju se velike utakmice, a uživat će i ljubitelji UFC-a divider

Sve sportske discipline u sustavu Igara zabilježile su porast u prijavama, a svi su sportovi koncipirani na način da i djeca koja ne treniraju određeni sport mogu sudjelovati i isprobati određeni sport. Mnogobrojni natjecatelji već godinama sudjeluju na Igrama i već u siječnju izvrše prijavu za novu sezonu. Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu. HEP turnir u rukometu je svake godine iznimno jak turnir, dok Kinder turnir u košarci okuplja najbolje mlade košarkaše i košarkašice Hrvatske. Neki natjecatelji u Hrvatska pošta cup u tenisu čak svoj raspored turnira prilagođavaju državnoj završnici jer je ona najbolji primjer vrhunskih sportskih uvjeta, te odmora i zabave za djecu. Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine odigrano je više od 400 turnira u regiji.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici, ali i sponzori.

gol expired Delija za fanove prognozirao ishode UFC 254 eventa: "Gaethje bi mogao biti taj, ali..." divider

Plazma Sportske igre mladih su u 24 godine dugoj tradiciji okupile više od 2 milijuna djece i mladih, a ova godina je opet bila rekordna po broju sudionika sa više od 70.000 tisuća natjecatelja samo u Hrvatskoj.

Najuži organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godišnje organiziraju više od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina, više od 30 jednodnevnih sportsko-eduakativnih događanja u sklopu Turneje radosti, državne završnice u Savudriji i Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider