Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sanjaju otvorenih očiju

Veliko buđenje svjetskog giganta: Navijači Milana ovo ne pamte 24 godine

U fenomenalnoj seriji se nalaze Rossoneri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ova luda korona godina donijela je buđenje posrnulog giganta talijanskog i svjetskog nogometa. AC Milan je ovog četvrtka upisao i osmu pobjedu u osmoj natjecateljskoj utakmici ove sezone i potpuno zapalio plamen euforije među svojim navijačima koji su proteklih godina prateći svoj klub doživjeli niz razočaranja.

Za istinu reći, radi se o sedam pobjeda i jednom remiju, protiv Rio Avea u play-offu Europske lige gdje su na koncu boljim izvođenjem jedanaesteraca eliminirali Portugalce i izborili grupnu fazu koju su otvorili gostujućim slavljem protiv Celtica.

Kao tek šestoplasirani sastav Serie A u prošloj sezoni Rossoneri su ovog ljeta morali krenuti već u drugom pretkolu Europske lige. S rutinskih 2:0 u gostima su prošli irske Shamrock Roverse, zatim u trećem pretkolu kao domaćini su s 3:2 svladali norveški Bodo Glimt da bi u play-offu izbacili Rio Ave u već spomenutom scenariju.

Ibra briljira, Pioli posložio kockice

Prvenstvo Italije je posebna priča. Poslije četiri kola jedina su stopostotna momčad, a uz tih 12 bodova imaju gol-razliku 9:1. Poslije triju lakših suparnika u prva tri kola, četvrto je donijelo veliki gradski derbi s Interom kojeg je Milan riješio u svoju korist na krilima čudesnog Zlatana Ibrahimovića.

gol expired Asistencije Bradarića i Vlašića, Milan, Tottenham i Leicester upisali uvjerljive pobjede divider

Ključ Milanova preporoda su dva čovjeka. Jedan je Ibrahimović koji s 39 godina na leđima ima pet postignutih pogodaka u četiri nastupa ove sezone u Serie A i Europskoj ligi. Pet golova za 336 minuta provedenih na terenu - fenomenalan učinak za nekog tko je nedavno zagazio u 40. godinu života. A tu je i ono što se ne može izmjeriti statističkim podacima: činjenica da Ibra kao pravi lider vuče ekipu i sve oko sebe čini boljima.

Drugi veliki zaslužnik je Stefano Pioli. Poslije vrlo dobrog drugog dijela prošle sezone talijanski stručnjak natjerao je šefove da odustanu od dovođenja Ralfa Rangnicka i na ukazanom povjerenju je uzvratio sjajno. Ne samo što je svaku ovosezonsku utakmicu riješio u svoju korist nego je nanizao nevjerojatnu 21 utakmicu bez poraza.

Više od sedam mjeseci bez poraza

Milan je posljednji poraz doživio još tamo 8. ožujka na domaćem terenu od Genoe, prije nego je Serie A prekinuto zbog pandemije koronavirusa. Kad se sezona nastavila, u preostalih 12 prvenstvenih dvoboja su upisali devet pobjeda i tri remija, a uz to su u lipnju remizirali s Juventusom u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa.

Donedavno nezamislivo postalo je stvarnost, Milan je postao nepobjediv i napravio seriju koja im se nije dogodila čak 24 godine, još tamo od 1996. kada su dres Rossonera nosili Paolo Maldini, Demetrio Albertini, Zvonimir Boban, Dejan Savićević i brojne druge ikone.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider