Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NAŽALOST, TEŠKO MOGUĆE

U ludom i nevjerojatnom scenariju mogla bi se igrati majstorica za prvaka Engleske

Pobjedom Liverpoola nad Southamptonom postalo je jasno na koji će se način dobiti prvaka Engleske.

Jürgen Klopp i Pep Guardiola (Foto: Afp)

Manchester City u posljednjem će kolu ovosezonske Premier Lige na svom Etihadu dočekati momčad Aston Ville, koju s klupe vodi legenda njihovog oponenta, Liverpoola, Steven Gerrard.

Liverpool, koji u posljednje kolo ulazi s bodom manje, na Anfieldu će igrati protiv Wolverhamptona. Osim svoje pobjede, morat će se nadati kiksu branitelja naslova.

gol expired Liverpool slavio kod Southamptona, odluka o prvaku pada u posljednjih 90 minuta divider

Kako City ima bolju gol razliku, situacija u kojoj bi oni izgubili utakmicu, a Liverpool uzeo bod također ide njima u prilog, osim neočekivano visokog poraza Cityja, koji je zapravo nemoguće doživjeti.

Pravila nalažu majstoricu

No, postoji i jedna situacija u kojoj bi se po prvi put za titulu prvaka igrala "majstorica". Naime, može se dogoditi situacija u kojoj bi Manchester City i Liverpool po apsolutno svemu bili izjednačeni.

Da bi se to dogodilo, Liverpool i Wolves moraju odigrati 5:5, a City izgubiti od Aston Ville rezultatom 6:0. Svi rezultati u kojima bi momčadi zabile jednaki broj golova više također donose ovaj scenarij.

Pravila sortiranja engleske Premier lige takva su da se u obzir uzima samo gol razlika, broj postignutih pogodaka i međusobni susret. Oba međusobna susreta ova dva rivala završila su rezultatom 2:2, a u navedenom situaciji identične bi im bile i gol razlike.

Kako kod Engleza u sortiranje nisu uvedene opcija poput fair play ljestvice, međusobnog omjera protiv iduće najbolje momčadi ili neka od preostalih ideja drugih liga, međusobna majstorica bi u tom slučaju odredila prvaka. Takva je situacija i kod svih ostalih podjela mjesta koja bi o nečemu odlučivala.

Naravno, šanse da se ovako što dogodi graniče s minimalnima, no svakako je u pitanju zanimljiv podatak kojeg nije zgorega znati.

Brennan Johnson Kultni klub približio se Premier ligi poslije neviđene drame: Vratar obranio tri jedanaesterca! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider