Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva ludnica

Kultni klub približio se Premier ligi poslije neviđene drame: Vratar obranio tri jedanaesterca!

Nottingham Forest i Huddersfield Town razigravat će za ulazak u Premier ligu.

Brennan Johnson (Foto: Afp)

Nogometaši Nottingham Foresta i Huddersfield Towna igrat će 29. svibnja na stadionu Wembley za posljednje mjesto koje vodi i elitni razred engleskog nogometa, Premier ligu.

Fulham i Bournemouth su izborili direktan plasman u elitno društvo, a još jedna karta dijeli se u dodatnim kvalifikacijama u čijem će finalu igrati Huddersfield Town i Nottingham Forest.

Nottingham Forest je finale izborio nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio Sheffield United sa 3:2.

Forest je u prvoj utakmici na gostovanju pobijedio sa 2:1, no Sheffield United je večeras uzvratio identičnom pobjedom. Domaćin je poveo u 19. minuti golom Brennana Johnsona, izjednačio je Morgan Gibbs-White u 47. minuti, da bi pobjedu gostiju osigurao John Fleck u 75. minuti.

Kako u produžetku nije bilo golova, pitanje pobjednika je razriješeno udarcima s bijele točke, a junak je postao vratar Foresta Brice Samba koji je obranio tri jedanaesterca i to Oliveru Norwoodu, Conoru Hourihaneu i Morganu Gibbsu-Whiteu. Kod domaćina jedino je Joe Lolley bio neprecizan. Filip Uremović nije nastupio za Sheffield United.

Nottingham Forest će u finalu igrati protiv Huddersfield Towna koji je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Luton Towna.

Nakon što je prvi susret završio 1:1, Huddersfield Town je u ponedjeljak u uzvratnom susretu na svom terenu slavio sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Jordan Rhodes u 82. minuti.

Nottingham Forest - dvostruki prvak Europe

Za očekivati je da će brojni neutralni ljubitelji nogometa u ovoj utakmici navijati za popularne Šumare kojih više od 20 godina nema u najvišem rangu engleskog nogometa, a najspecifičniji su po tome što su jedini klub na svijetu koji ima više kontinentalnih nego državnih naslova prvaka.

Oni su 1978. postali prvaci Engleske na temelju čega su stekli pravo nastupa u ondašnjem Kupu prvaka kojeg su i osvojili 1979. Te sezone nisu uspjeli do titule u Engleskoj, ali su kao prvaci Europe dobili priliku braniti europsku krunu i obranili su se, svladavši 1980. u velikom finalu njemački HSV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider