Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
VEČERAS NA MOLINEAUXU

U koga Liverpool polaže nade? City s ova dva gostovanja ne nosi dobre svježe uspomene!

Crni dio Liverpoola u iduća četiri dana postaje navijački usmjeren prema Wolverhamptonu i West Hamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedom na gostovanju kod Aston Ville, Liverpool je još jednom bacio rukavicu u lice Manchester Cityju. Momčad Pepa Guardiole trenutno ima jednako bodova kao glavni konkurent, ali utakmicu manje te za tri pogotka bolju gol razliku. 

No, ima City i podosta težak raspored u iduća dva susreta. Prvo će danas (srijeda) u goste Wolverhamptonu na Molineaux, a onda za vikend odlaze na Olimpijski stadion West Ham Unitedu.

Oba Cityjeva protivnika i dalje traže važne bodove

Osim što je riječ o gostovanju kod trenutno osmoplasirane, a nakon toga i sedmoplasirane momčadi lige, koja se još uvijek bori za šesto mjesto vrijedno plasmana u Europsku ligu, situacija je takva da to u posljednje vrijeme nisu previše draga gostovanja španjolskom stručnjaku na Cityjevoj klubi.

Posljednje gostovanje na Molineauxu, u rujnu 2020. godine, Guardiola je uspješno apsolvirao, no dva prije toga prošla su bez pobjede. Također, Wolvesi su u sezoni 2019./2020. u oba susreta savladali Manchester City. 

Wolvesi također još uvijek nisu odbacili borbu za europske pozicije. Pobjedom bi došli na dva boda od West Hama i sigurno će pokušati tražiti puni plijen.

Moyes ima recept za Pepa?

Nedjelja Cityju donosi već spomenuto gostovanje kod West Hama. Momčad Davida Moyesa nema izbora nego pobijediti, inače će morati Konferenciju ligu prihvatiti kao svoju realnost. No, i nju mogu ugroziti spomenutom eventualnom pobjedom Wolvesa.

Kod West Hama također Guardiola ne dolazi rado. Ove sezone odigrali su bez pogodaka u EFL kupu, da bi West Ham otišao dalje nakon izvođenja kaznenih udaraca. Prošle sezone bilo je 1:1, čime je tada prekinuta serija od deset Cityjevih pobjeda u nizu.

Liverpool će za vikend igrati u gostima protiv Southamptona, dok u posljednjem kolu dočekuje Wolverhampton, a City momčad koju je Liverpool jučer savladao, Aston Villu. I tu će navijači Redsa gajiti nadu u Stevena Gerrarda.

Ništa još nije gotovo, no Liverpool se ipak mora nadati pomoći nekih ligaških rivala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider