Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiv podatak

U jednoj europskoj ligi Hrvati su najbrojniji uz Brazilce: Prvak ima čak šest naših nogometaša

Prije tri dana zatvoren je zimski prijelazni rok u rumunjskoj Superligi.

Cluj (Foto: Afp)

U ponoć je zatvoren zimski prijelazni rok u HNL-u. Klubovi su potrošili nešto više od 2,5 milijuna eura, od toga najveći dio otpada na transfer Maura Perkovića u Dinamo, a u jednoj europskoj ligi potrošili su još manje.

Klubovi rumunjske Superlige ukupno su potrošili, prema podacima s Transfermarkta, tek 1,6 milijuna eura. Najviše je potrošila Universitatea Craiova, koja je isplatila 650 tisuća eura odštete za Alexandrua Isfana.

No sa završetkom zimskog mercata procurio je zanimljiv podatak koji otkriva da u rumunjskim prvoligašima ukupno ima 170 stranih nogometaša, a najbrojniji su - Brazilci i Hrvati.

Mauro Perković Dinamo nekoliko minuta prije ponoći napravio transfer: Modri iskrcali Istri dva milijuna eura! divider

Obje nacije imaju po 16 predstavnika, a najvrjedniji od hrvatskih nogometaša je Gabriel Debeljuh, član Cluja, koji vrijedi 2 milijuna eura. Rumunjski prvak obožava Hrvate, kako drugačije objasniti podatak da u svojoj momčadi, osim Debeljuha, imaju još pet naših nogometaša.

Karlo Muhar, Lovro Cvek, Denis Kolinger, Karlo Bručić i Anton Maglica itekako su poznata imena domaćeg nogometa koja sada zarađuju kruh u Rumunjskoj. 

Luka Modrić Modrić začepio usta kritičarima: "Madrid ima svog nogometnog Federera, ugovor mora biti produžen" divider

Ranije spomenuta Universitatea u momčadi ima tri Hrvata - Antu Roguljića, Karla Tomašca i Jurja Badelja, a po dva Hrvata u momčadi imaju Rapid 1923 (Marko Dugandžić, Ljuban Crepulja), Arges (Antonio Jakoliš, Mario Zebić) i Hermannstadt (Karlo Letica, Matko Babić).

Sepsi ima jednog nogometaša iz Hrvatske, Adnana Aganovića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider