Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno

Dinamo nekoliko minuta prije ponoći napravio transfer: Modri iskrcali Istri dva milijuna eura!

Dinamo je doveo Maura Perkovića iz Istre 1961 za 2.000.000 eura u završnici zimskog Mercata.

Mauro Perković (Foto: Joško Ponoš/Cropix)

Činilo se kako će Dinamo poslije dugo vremena "prespavati“ zimski prijelazni rok, ali pri njegovu kraju ipak je doveo stopera Istre 1961 Maura Perkovića.

Transfer je dogovoren tijekom srijede, javlja Glas Istre. Prema neslužbenim informacijama, za njega će na Drosinu poslati dva milijuna eura.

Prepreka realizaciji transfera bila je visina menadžerske provizije, ali na kraju je i u tome postignut dogovor te je Perković postao novi igrač Modrih.

Sad već bivši stoper žuto-zelenih doveden je na inzistiranje Ante Čačića i njegovim dovođenjem hrvatski će se prvak pokriti na stoperskoj poziciji u slučaju krize ili odlaska Josipa Šutala u završnici zimskog Mercata.

Perković je rođen 22. ožujka 2003., dakle za mjesec dana će proslaviti 20. rođendan. Riječ je o ljevonogom stoperu koji podjednako dobro može igrati u formaciji s trojicom i s četvoricom igrača u posljednjoj liniji.

Uigran sa Šutalom

Dobra referenca za dolazak, uz jasno jajne partije u Garcijinoj hit Istri ove sezone, bila je i činjenica da je već igrao u tandemu s Josipom Šutalom, pa ako najtraženiji Modri reprezentativac ostane do ljeta, neće mu biti potrebno dugo za uigravanje. Naravno, izbori li se za udarnu momčad.

Svoju posljednju utakmicu za Istru odigrao je upravo protiv svojeg sljedećeg kluba, oprostio se porazom, ali odigrao je solidnu utakmicu na, pokazalo se, oproštaju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider