Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Crna mačka Bavaraca

U dramatičnoj završnici Bayern remizirao s Leverkusenom: Presudio jedanaesterac u nadoknadi

Bayern je kod kuće remizirao s Bayer Leverkusenom.

Thomas Tuchel (Foto: Afp)

U prvom susretu 4. kola Bundeslige, ujedno i derbi utakmici, nogometaši Bayerna i Bayera odigrali su neodlučeno 2-2 na Allianz Areni.

Bio je to susret do ovog kola stopostotnih klubova, a nakon međusobnog susreta ostali su i dalje neporaženi. Nakon tri pobjede i jedni i drugi su prvi put remizirali. Bayern je bio sasvim blizu slavlja jer je vodio do 94. minute, no tada su gosti postigli iz jedanaesterca pogodak za jedan bod.

Bavarci su se nametnuli, ali...

Od samog početka Bayern je stisnuo, a poveo je već u sedmoj minuti. Nakon kornera lopta je došla na drugu vratnicu gdje je spreman bio Harry Kane te je glavom zabio za 1-0.

Mogao je Bayern u idućim minutama povećati vodstvo, ali se mreža zatresla na drugoj strani. Sjajno je u 24. minuti slobodni udarac s 20 metara izveo Grimaldo i izjednačio na 1-1. Do kraja prvog dijela obje su momčadi imale nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku susreta bolji su bili gosti iz Leverkusena pa je tako Wirtz pogodio domaći okvir vrata. No, Bayern je ipak poveo u 86. minuti. Pola posla je obavio asistent Tel, dok je Goretzka zabio za 2-1.

Infarktna završnica

U samom finišu Bayer se drugi put na susretu vratio iz zaostatka. Dosuđen je jedanaesterac za goste, a miran i precizan bio je Palacios.

U 98. minuti je Bayern dao novi pogodak, strijelac je bio Upamecano, ali je opravdano poništen zbog zaleđa.

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić, igrač Bayerna na posudbi u Bayeru, nije bio u igračkom kadru kluba iz Leverkusena.

Većina utakmica ovog kola igra se u subotu, a za bodove će se boriti Leipzig - Augsburg, Freiburg - Borussia (D), Wolfsburg - Union Berlin, Mainz - Stuttgart, Koeln - Hoffenheim te Bochum - Eintracht. U nedjelju se sastaju Heidenheim - Werder i Darmstadt - Borussia (M).

Standings provided by Sofascore
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider