Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
POGLEDAJTE

EKSKLUZIVNO Na ovoj snimci vidi se mahanje ustaškom zastavom na utakmici Vatrenih

Dnevnik Nove TV posjeduje ekskluzivnu snimku i prepisku redara s utakmice Hrvatske i Latvije na Rujevici.

HNS čeka kaznu UEFA-e zbog ustaške zastave na utakmici Hrvatske i Latvije (5:0) na Rujevici u sklopu kvalfikacija za Euro 2024.

Dnevnik Nove TV ima ekskluzivnu snimku na kojoj se vidi mahanje zabranjenom zastavom, a u posjedu smo prepiske iz koje se jasno može vidjeti da su zaštitari ekspresno reagirali. 

Trebalo im je samo deset minuta da uklone zastavu, a prekršiteljima je ekspresno stigla i kazna. Općinski sud u Rijeci jednog je kaznio s 1300 eura, drugog s 20 dana zatvora.

Također, obojica dvije godine ne smiju na utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, dok se protiv trećeg prekršitelja još vodi postupak. 

No neće se stati na tome, HNS će pokrenuti sudski postupak protiv prekršitelja, tražit će nadoknadu štete, rekao je šef sigurnosti Jurica Jurjević pa potvrdio da se radi o financijskoj šteti u iznosu od minimalno 300 tisuća eura.

Naravno, to je samo financijska šteta, ali puno je veća šteta za čast i ugled reprezentacije, ali i Republike Hrvatske

Savez ne odustaje od toga, želi saznati tko stoji iza toga, zna se da je udruga FARE prijavila. Zna se da delegat nije iz regije, a zna se da privedeni nikad nisu bili na utakmicama reprezentacije, kao ni utakmicama Dinama i Hajduka.

Ako se stadion zatvori za odrasle, postoji mogućnost da na utakmici Hrvatske i Turske na osječkoj Opus Areni tribine ispune djeca do 14 godina.

Što je sve rekao Jurjević u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Sabinom Tandarom Knezovićem možete vidjeti u prilogu na početku članka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider