Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U-21 Europsko prvenstvo

Hrvatski igrači promašili nemoguće i propustili oprostiti se od prvenstva pobjedom

U utakmici posljednjeg, trećeg kola skupine B Eura U21 mladi hrvatski nogometaši su odigrali 0-0 protiv domaćina Rumunjske čime su obje reprezentacije osvojile prvi bod na prvenstvu.

Matija Frigan (Foto: Alex Nicodim/PIXSELL)

Prije posljednjeg kola bilo je poznato kako ove dvije reprezentacije nakon međusobnog susreta napuštaju Euro. U četvrtfinale su se plasirali Ukrajina i Španjolska, a s prvog mjesta dalje ide Španjolska. Te su dvije momčadi odigrale 2-2, a Španjolci su vrh na ljestvici ove skupine osigurali golom Abela Ruiza u 90. minuti.

Hrvatska i Rumunjska su osvojile prvi bod odigravši 0-0, ali su oba sastava ostala bez postignutog pogotka na prvenstvu u 270 odigranih minuta.

screenshot VIDEO Mladi Marokanac postigao prekrasan pogodak na afričkom prvenstvu divider

 U uvodnim minutama utakmice bolja je bila Hrvatska, a u solidnim situacijama nalazili su se Frigan i Beljo. No, domaća mreža ostala je netaknuta, a potom je zaprijetila i Rumunjska. U 23. minuti lijepo su Rumunji izigrali izabranike Dragana Skočića, pucao je Popescu, ali je odlično intervenirao hrvatski vratar Pandur.

Do kraja poluvremena igralo se ravnopravno. Svaka je reprezentacija imala nekoliko dobrih pokušaja, a onda je uslijedila i najbolja hrvatska prilika u prvih 45 minuta. Prvo je Baturina pokušao iz daljine u toj 38. minuti. Rumunjski vratar je taj udarac zaustavio, a lopta se potom dva puta odbijala do hrvatskih igrača. Domaći vratar je obranio i udarac Belje, dok je Vidović potom pogodio okvir vrata.

Giorgi Mamardashvili Portugal i Gruzija izborili četvrtfinale U-21 Europskog prvenstva divider

U nastavku dvoboja bolji su bili mladi hrvatski nogometaši. Dominirali su posjedom i igrali su kvalitetnije, dok se domaćin uglavnom orijentirao na kontranapade.

Inicijativu je Hrvatska pojačala u završnici kada su i stvorene najbolje prilike u drugom dijelu. U 80. minuti je dva puta opasno živjela Rumunjska. Prvo je udarac Frigana odlično zaustavio vratar Tarnovanu, dok je Pršir iz blizine pucao pored vrata.

Carlos Alcaraz i Novak Đoković Najbolji tenisač svijeta odabrao svoju idealnu nogometnu postavu: Modrića nije mogao zaobići divider

U 84. minuti Fruk je na pladnju imao prvi hrvatski pogodak na prvenstvu, ali je lopta blokirana na putu prema mreži. Najbolju šansu Hrvatska je imala u 91. minuti. Nakon odlične kombinacije pred Tarnovanua je izbio Šego, ali i iz tog duela je rumunjski vratar izašao kao pobjednik za konačnih 0-0.

Hrvatska je igrala u sastavu: Pandur - Sigur, Franjić (od 46. Galešić), Perković, Krizmanić - Hodža (od 46. Pršir), Bulat (od 79. Palaversa), Vidović (od 68. Šego) - Baturina - Frigan, Beljo (od 68. Fruk).

Euro U21, 2. kolo:

Skupina B:

Hrvatska - Rumunjska 0-0

Španjolska - Ukrajina 2-2 (Želižko 49-ag, Abel Ruiz 90 / Vjunik 43, Sudakov 81-11m) 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider