Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponavlja se villarreal?

Jedna od zvijezda ostala u Turskoj: Fenerbahče protiv Dinama u šarenom sastavu?

Prema najavama turskih medija, Fenerbahče bi na Maksimir mogao istrčati u prilično šarenom sastavu.

Fenerbahče (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Dinamo večeras na Maksimiru otvara Europsku ligu utakmicom protiv Fenerbahčea. Ime je to koje izaziva respekt, ali trenutačna situacija u turskom velikanu daleko je od idealne.

Treneru Phillipu Cocuu stolica se već ozbiljno trese. Fener je loše otvorio sezonu i zauzima tek 11. mjesto, a u posljednjem su kolu minimalnom 1:0 pobjedom protiv Konyaspora prekinuli niz od tri uzastopna poraza.

Turski novinar Senad Ok, koji je najavio utakmicu za GOL.hr, otkrio je da bi poraz u Zagrebu možda značio i otkaz nizozemskom treneru. Preživi li Zagreb, u sljedećem prvenstvenom kolu čeka ga Bešiktaš - te dvije utakmice odlučit će o Cocuovoj sudbini na klupi Fenera.

Prema informacijama iz turskih medija, Cocu bi na Maksimir mogao poslati prilično šaren sastav. U postavi sigurno neće biti Francuza Mathieua Valbuene – Senad Ok otkrio je da je jedna od najvećih zvijezda ove momčadi ostala u Istanbulu. Ovo je samo kulminacija zategnutih odnosa Cocua i Valbuene, koji je sve rjeđe u Cocuovim planovima.

Fenerbahče na Maksimiru bez ''pola momčadi''?

Turski Fanatik najavljuje sljedeću postavu kao najvjerojatniji izbor Phillipa Cocua: Volkan - Isla, Škrtel, Reyes, Koybasi - Jailson, Elmas, Ayew, Benzia, Aatif - Slimani. Cocu je ove sezone dosta rotirao i eksperimentirao s formacijama, a to bi mogao biti slučaj i u Zagrebu.

Nastupi li meksički stoper Reyes, bit će mu to tek drugi nastup u službenim utakmicama u dresu Fenera, kao i lijevom beku Koybasiju. Iskusni Volkan Demirel i Martin Škrtel bili su standardni u dosadašnjem dijelu sezone, manje-više i desni bek Mauricio Isla.

U napadu se očekuje alžirski reprezentativac Islam Slimani, koji je ove sezone odigrao pune četiri utakmice i zabio jedan gol, a iza njega, u veznom redu i na krilima, moglo bi biti dosta ''šareno''.

Slimanijev sunarodnjak, ofenzivni veznjak Benzia, odigrao je ove sezone tek jednu utakmicu, kao i lijevo krilo Aatif Chahechouhe te veznjak Jailson. Elmas i Andre Ayew, još jedno dobro poznato ime koje se očekuje na krilu, jedini su standardni igrači koji bi trebali nastupiti u Maksimiru.

Kada se sve zbroji, Fenerbahče bi mogao istrčati s čak pet igrača koji rijetko dobivaju priliku. Situacija je to koja podsjeća na gostovanje Villarreala 2010. godine. Proslavljeni španjolski klub tada je podcijenio Dinamo; protiv Modrih istrčali su bez nekoliko najboljih igrača i doživjeli nokaut koji se i danas pamti. Momčad Nenada Bjelice pokušat će na istom mjestu osam godina kasnije ponoviti povijest.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider