Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TURSKA DO KINE

FOTO Skandal na Euru: Turski junak golove slavio ozloglašenim simbolom, prijeti mu velika kazna

Merih Demiral mnoge je šokirao proslavom pogotka na utakmici Turske i Austrije.

Merih Demiral (Foto: Afp)

Merih Demiral bio je junak turske pobjede protiv Austrije (2:1) za plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva, zabio je oba pogotka i ispisao nogometnu povijest, ali nakon susreta dosta se piše o njegovoj proslavi.

Turski je branič, naime, nakon postignutog pogotka rukama formirao "vučji pozdrav"; odnosno simbol "Sivih vukova".

Radi se o pokretu koji promovira desničarsku ekstremističku ideologiju koja vjeruje u superiornost "turske rase" i teži ujedinjenju svih turskih naroda u jednu državu koja se, prema njima, proteže od Balkana preko centralne Azije pa sve do Kine.

Demiral ne vidi nikakav problem u takvoj proslavi:

"Način na koji sam slavio pogodak ima veze s mojim turskim identitetom, zato sam napravio tu gestu. Vidio sam ljude na stadionu s istom gestom, ne postoji nikakva skrivena poruka", rekao je.

"Svi smo mi Turci, jako sam ponosan što sam Turčin. Samo sam želio pokazati koliko sam sretan, nadam se da će biti više prilika da ponovno pokažem tu gestu", zaključio je.

Kako god bilo, europska krovna nogometna organizacija (UEFA) reagirat će na taj Demiralov potez, dobit će tešku kaznu, no teško je vjerovati da će ga izbaciti s turnira.

Dodajmo kako će Turska u četvrtfinalu igrati protiv Nizozemske.

Merih Demiral Merih Demiral (Foto: Afp)

Fantasy 2024 stigao do četvrtfinala Dnevnik jednog fantazista (16): Gotova je osmina finala, koliko nam je bodova dala? divider

Turska povela protiv Austrije Ovo se nije dogodilo na velikom turniru od 1998. i polufinala između Francuske i Hrvatske divider

Velika obrana Merta Gunoka VIDEO Austrijance će ovo dugo proganjati: Pogledajte što je turski vratar "skinuo" u 95. minuti divider

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider