Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dočekali ga zvižducima

Tudor postavio rekord za povijest, navijači Marseillea oduševljeni: "Oprosti što sam sumnjao u tebe"

Igor Tudor osvojio je 39 bodova u 18 odigranih susreta s Marseilleom.

Igor Tudor (Foto: Afp)

Hrvatski stručnjak Igor Tudor nastavlja sjajan niz na klupi Marseillea. Sinoć je protiv Troyesa stigao do pete prvenstvene pobjede u nizu, ali i postigao velik rekord.

Niti jedan trener Marseillea nije uspio skupiti veći broj bodova od Igora Tudora u 18 ligaških utakmica u 21. stoljeću. Splitski stručnjak osvojio je 39 bodova, a njegov prvi pratitelj Marcelo Bielsa bod manje, odnosno 38 bodova.

"Ključ svega je igrati, napredovati i onda ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti. Kod igrača najviše cijenim njihov mentalitet, želju za pobjedom. Rad se isplatio, volim vidjeti kako su igrači gladni. Važno je biti koncentriran da ne griješiš, to je ključno", rekao je Tudor na konferenciji za medije nakon utakmice.

Mislav Oršić Englezi nestrpljivo iščekivali debi Vatrenog u rušenju Cityja: "Ovo je Oršićev efekt" divider

Ovo je prvi put od početka sezone da Marseille ima pet uzastopnih pobjeda, a novinari su pitali Tudora što ga inspirira:

"Ništa", kazao je s osmijehom pa dodao: "Uvijek je bolje imati pet pobjeda u nizu nego pet poraza, ali još je dug put pred nama."

Također, Tudor je uspio nadmašiti svojeg prethodnika Jorgea Sampaolija. Njegovoj momčadi trebalo je samo 25 utakmica da zabije osam golova glavom, a argentinskom treneru čak 56 utakmica.

Momčad Osijeka Raspad Osijekovih ambicija: Mađari zatvorili novčanik, evo koliko će dobiti za Belju i tko je sljedeći za prodaju divider

Zanimljivo je vidjeti i promjenu raspoloženja među navijačima francuskoga kluba, koji su gromoglasnim zvižducima dočekali Tudora na domaćoj premijeri ove sezone.

No Tudor je dobrim rezultatima uspio omekšati većinu navijačkog puka, a jedan od navijača na Twitteru mu se ispričao što je sumnjao u njega:

"Oprosti što sam sumnjao u tebe", napisao je.

S ovom pobjedom Marseille je nastavio lov na drugo mjesto, koje im sada bježi samo dva boda, a prvoplasirani PSG ima osam bodova prednosti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider