Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Southampton priredio senzaciju

Englezi nestrpljivo iščekivali debi Vatrenog u rušenju Cityja: "Ovo je Oršićev efekt"

Mislav Oršić upisao je prve minute u dresu Southamptona.

Mislav Oršić (Foto: Afp)

Nogometaši Southamptona senzacionalno su osigurali plasman u polufinale engleskog Liga kupa. Pobijedili su Manchester City s 2:0, a hrvatski nogometni reprezentativac Mislav Oršić upisao je prve minute u dresu Svetaca.

Pep Guardiola izveo je najjači sastav protiv engleskog fenjeraša, ali čak ni ubojiti Erling Haaland nije mogao ništa napraviti. Ostali su Građani bez udarca u okvir vrata, a Southampton je s dva brza pogotka u prvom poluvremenu nagovijestio veliku pobjedu.

Hrvatski nogometaš Duje Ćaleta Car odigrao je svih 90 minuta, a novopridošlo pojačanje iz Dinama, Oršić, ušao je u igru u 83. minuti.

Mislav Oršić Oršić debitirao u senzacionalnoj pobjedi Southamptona: Srušili City za polufinale Liga kupa divider

Među engleskim, ali i hrvatskim navijačima s nestrpljenjem se iščekivao Oršićev debi u dresu engleskog kluba. Nathan Jones, trener Southamptona, pripremio je Oršića za ulazak, ali ga i koji trenutak kasnije poslao na klupu, što je izazvalo opće čuđenje među navijačima na društvenim mrežama.

No u 83. minuti Oršić je, napokon, ušao na teren i zaradio ovacije Southamptonovih navijača. Nije mogao puno toga pokazati u kratko vrijeme, ali uskoro bi trebao dobiti veću minutažu.

Ivan Jurić Hrvati priredili senzaciju u talijanskom Kupu: S igračem manje izbacili Milan divider

Prvu će priliku imati već ovog vikenda, kada Sveci gostuju kod Evertona u sklopu 20. kola engleske Premier lige.

Kada je sudac označio kraj susreta, mnogi su na Twitteru zaključili da je ova pobjeda, koja je označila kraj negativne serije rezultata, "Oršićev efekt". 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider