Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva slučajnost

Dobro smo ga zapamtili: Prvi Englez u Atleticu nakon 95 godina i igrača sad već kultnog prezimena

Englezi su rijetka pojava u Španjolskoj, ali sada imaju igrača u rastućem madridskom Atleticu.

Galerija Trippier i Kane slave gol (Foto: AFP) Kieran Trippier i Saul Niguez (Foto: AFP) Subašićev let kod pogotka Trippiera (Foto: AFP) +2 Kieran Trippier (Foto: AFP)

Kieran Trippier (28) novi je igrač Atletico Madrida, objavio je španjolski klub na svojoj internetskoj stranici. Desni bek stigao je iz Tottenhama za 22 milijuna eura (prema Transfermarktu) i potpisao trogodišnji ugovor.

Trippiera su hrvatski navijači dobro zapamtili: u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji doveo je Engleze u vodstvo već u petoj minuti. Nije se moglo ništa zamjeriti Danijelu Subašiću, Trippier je tada sjajno pogodio iz slobodnjaka.

Kao što znamo, Hrvatska je do kraja smogla snage za preokret koji je izazvao euforiju u domovini i izvukao stotine tisuća ljudi na ulice. Trippier je te večeri završio na gubitničkoj strani, ali budućnost je izgledala dobro za igrača poniklog u Manchester Cityju.

Prije njega za Atletico je igrao samo izvjesni Drinkwater 

Iza sebe je imao i dobru sezonu u Tottenhamu, u domovini su ga prozvali Beckhamom iz Buryja, slavili su njegove teledirigirane slobodnjake, kornere i duge lopte. Međutim, prošle sezone ipak nije igrao toliko dobro kao one prije, sam Trippier javno je priznao da je ''mogao odigrati bolje'', a ubrzo se počelo pisati o njegovu odlasku iz Spursa.

Atletico lovi još dvije velike zvijezde i slaže zastrašujuću ekipu: Pokucali na vrata Tottenhama i šokirali Real Diego Simeone s igračima Atletica (Foto: AFP) Diego Simeone (Foto: AFP) Joao Felix (Foto: AFP) +2 Diego Costa i Felix Zwayer (Foto: AFP)

Na kraju je izabrao neobičnu destinaciju za engleske igrače – Španjolsku. Trippier će tako postati prvi Englez u Atleticu nakon 95 godina i izvjesnog napadača Drinkwatera, piše El Mundo Deportivo.

Malo je povijesnih zapisa o igraču čije prezime je posljednjih godina proslavio igrač šampionskog Leicestera i Chelseaja Danny Drinkwater. Poznato je tek da je 1923./1924., kada španjolsko prvenstvo još nije postojalo, zabio 10 golova u tri utakmice.

Bez konkurencije u borbi za mjesto u momčadi

Iste sezone i trener Atletica bio je Englez Vince Hayes, ali to je bila česta pojava u ranim danima nogometa, kada su Englezi svijetom poput misionara širili tada još novu igru. Hayes je tako jedan od petorice engleskih trenera u Atleticovoj povijesti, dok će Trippier, sudeći po dostupnim informacijama, postati tek drugi igrač dosad.

Kako stvari trenutačno stoje, Trippier u novom klubu ima praktički garantirano mjesto u prvoj momčadi. Juanfranu je istekao ugovor i nije potpisao novi, Šime Vrsaljko je ozlijeđen i njegov povratak očekuje se tek u listopadu, dok se, prema pisanju španjolskih medija, Atletico ovoga ljeta planira riješiti Kolumbijca Santiaga Ariasa, koji nije zadovoljio njihove standarde.

Tripperu će Atletico biti peti klub u karijeri. Počeo je u Manchester Cityju, bio je na posudbama u Barnsleyju i Burnleyju koji ga je kasnije otkupio, a Mauricio Pochettino "iskopao" ga je 2015. i doveo u Spurse za svega 4,9 milijuna eura. Kada se sve zbroji, dobar posao Tottenhama, vidjet ćemo kako će se snaći u Atleticu koji ovog ljeta puno ulaže u renovaciju momčadi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider