Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Loš početak

Tresla se brda, rodio se miš: Barcelonin moćan napad nije uspio zatresti mrežu fenjeraša

Barcelona i Rayo Vallecano su remizirali 0:0 na Camp Nou u prvom kolu La Lige.

Robert Lewandowski (Foto: Afp)

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa španjolske La Lige Barcelona i Rayo Vallecano su na Camp Nou odigrali bez pogodaka.

Klub iz madridskog predgrađa izdržao je pritisak Katalonaca koji su imali potpunu prevlast na terenu, ali nijednom nisu uspjeli svladati gostujućeg vratara, Makedonca Stoleta Dimitrevskog.

gol expired Čačić utišao sve kritičare: ''Vjerovao sam u preokret, uvijek sam govorio da ćemo biti najbolji kada bude najpotrebnije'' divider

U završnici dvoboja Barcelona je ostala s igračem manje, jer je kapetan domaće momčadi Sergio Busquets zaradio drugi žuti karton.

Barcelona je na raspolaganju imala sva pojačanja dovedena tijekom ljetnog prijelaznog roka, ali su i Robert Lewandowski i Raphinha ostali bez pogotka u prvom službenom nastupu za Barcelonu.

Gosti su čak u sučevom dodatku postigli pogodak, ali je poništen zbog zaleđa.

Villarreal uvjerljiv uoči Hajduka

Nogometaši Villarreala uvjerljivom su 3:0 pobjedom na gostovanju u Valladolidu započeli novu sezonu u španjolskoj LaLigi.

Suparnik Hajduka u doigravanju za plasman u grupnu fazu Konferencijske lige prvi je pogodak postigao u 49. minuti, a strijelac je bio Senegalac Nicolas Jackson.

gol expired Valdas Dambrauskas: "Ovo nije pošten rezultat, no nije niti tragedija" divider

Pobjedu gostiju s dva je pogotka potvrdio Alex Baena. U 81. minuti je pogodio s ruba kaznenog prostora za 2-0 na asistenciju Samuela Chukwuezea, a u 90. minuti se sam izborio za prostor i sjajnim udarcem sa 20-ak metara po drugi put pogodio mrežu domaće momčadi.

Ovaj je 21-godišnji vezni igrač prošlu sezonu proveo na posudbi u drugoligašu Gironi, a Unai Emery ga je ove godine zadržao u kadru i pogodio njegovim uvođenjem u 63. minuti.

Nogometaši Celte Vigo i Espanyol odigrali su 2;2 u prvoj utakmici subotnjeg programa. Na kraju prvog poluvremena, u drugoj minuti dodatka, Iago Aspas je donio vodstvo Celti. Goncalo Paciencia je u 63. minuti udvostručio prednost domaće momčadi i tad se činilo da će sva tri boda ostati u Vigu.

No, u 72. minuti je Exposito uspio smanjiti zaostatak Espanyola, da bi u sedmoj minuti sučevog dodatka Joselu izjednačio na 2-2 iz kaznenog udarca koji je dosuđen uz pomoć VAR tehnologije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider