Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"TEK JE POČETAK PRVENSTVA"

Valdas Dambrauskas: "Ovo nije pošten rezultat, no nije niti tragedija"

Trener Hajduka nije lako podnio poraz od Dinama, no zna da nema puno vremena povratiti samopouzdanje svojoj momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je na poluvremenu izgledalo sjajno za Hajduk i Valdasa Dambrauskasa. Pogodak u završnici prvog dijela donio im je vodstvo i teško se moglo očekivati kako će se Splićani u drugom dijelu raspasti.

No, upravo to se dogodilo. S dva brza pogotka Dinamo je preokrenuo, a onda s još dva dodatno potopio Hajduk i krajnji rezultat 4:1 ono je što nikako ne izgleda lijepo za goste, čega je njihov trener itekako svjestan.

"Dinamo je jednostavno bio bolji"

"Jako je teško podnijeti ovaj bolan poraz. Razočarali smo sami sebe i svoje fanove, ova utakmica nikako nije prema naših standardima", rekao je Valdas Dambrauskas nakon utakmice, odmah se okrenuvši odluci da krene u formaciji s tri stopera:

"To nije ništa novo, to treniramo i nerijetko igramo. Nekad je uspješno, ali danas nije bilo. Ne mogu reći da je problem bio naš sustav. Dinamovi igrači su jednostavno bili bolji. Mi smo imali rezultat i mislio sam da ćemo odraditi posao u drugom dijelu. No, dogodila se jedna pogreška i pali smo u tri minute. Mi smo Hajduk i nama je svaki poraz isti, bio on 2:1, 3:1 ili 4:1, tako da smo krenuli na sve ili ništa, ušli smo u rizik. Pokušali smo izjednačiti, imali smo nekoliko dobrih prilika, ali nismo ih iskoristili pa smo kažnjeni."

Dinamo - Hajduk Potpuni raspad Bijelih u drugom poluvremenu: Dinamo ih ispratio s četiri gola u jubilarnom 100. derbiju divider

Onda je još samo uz uzdah razočaranja dodao:

"Ne bih rekao da je ovo pošten rezultat, no tako je kako je."

Hajduk želi europski ritam i vjeruje u pobjedu nad Villarrealom

Upitan je još misli li kako je presudilo to što je Dinamo iskusniji u natjecateljskom ritmu kombiniranja utakmica tijekom tjedna i vikenda.

"Dinamo se više navikao na ovaj ritam, no to je smjer u kojem idemo i kako želimo igrati. Zato rotiramo i imamo igrače koji to mogu podnijeti. Naravno, moramo napredovati, ne smijemo gubiti kao danas. No, ovo je tek početak sezone, treća utakmica za nas i nije ovo neka velika tragedija. Nije lijepo izgubiti od glavnog rivala, ali sad moramo otići kući i oporaviti se od ove utakmice jer već uskoro slijedi iduća", zaključio je, dodavši kako vjeruje u svoju momčad i ulazak u skupine Konferencijske lige:

"Naravno da vjerujem da možemo igrati bolje nego danas i da možemo savladati Villarreal. Da bi igrao u skupinama europskog natjecanja to moraš zaslužiti. 

Da bi u tome uspio, Hajduk će morati biti puno drugačiji nego u za njih vrlo tužnom drugom poluvremenu ovog maksimirskog susreta, ujednog stotog derbija otkako je HNL-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider