Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
"Dinamo je 45 minuta bio bolji"

Češki trener otkrio "tajnu" preokreta, Viktoria Plzen na Maksimir dolazi s velikim problemima

Trener Viktorije Plzen bio je zadovoljan pobjedom, ali prije svega reakcijom svoje momčadi nakon prvog poluvremena.

Galerija Pavel Vrba (Foto: AFP)

Nakon slabog prvog poluvremena u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige protiv Dinama, trener Viktorije Plzen Pavel Vrba podigao je glas na svoju momčad u svlačionici, što ju je probudilo i trgnulo u nastavku. Dinamo je u prvoj utakmici u Češkoj poražen s 2:1, a preokret se dogodio u nastavku susreta, kada je Ludek Pernica, inače rezeverni stoper momčadi, postigao dva pogotka. Nakon prvih 45 minuta Modri su vodili golom Danija Olma.

"Povisio sam glas u svlačionici i rekao im da ovo više nisu pripremne utakmice, već natjecateljske, te da ako će tako nastaviti da neće biti dovoljno za Dinamo", otkrio je Vrba novinarima nakon pobjede.

"U prvom poluvremenu Dinamo je bio puno bolji. Nismo bili dovoljno brzi da uhvatimo njegove igrače, a Dinamo je to iskoristio i bolji apsolutno bolji", kaže trener češkog sastava, koji je poticao Pernicu da ide prema naprijed ako mu se otvori prostor.

Hoće li Dinamo na Maksimiru preokrenuti rezultat i proći češki Plzen?

Ukupno glasova:

"Bio bih lud kada bi zabranio svojim igračima da napadaju. Ako misle da mogu stvoriti poziciju od koje će profitirati cijela momčad, imaju moju podršku i apsolutno pravo čak i iz obrane krenuti prema naprijed."

U poluvremenu je Vrba umjesto Aleša Čermaka uveo Romana Prochazsku, što je dodatno poboljšalo vezni red češkog sastava.

"Imali smo puno rupa u sredini terena. Njegovim ulaskom smo to zatvorili i sve smo više i više dolazili prema naprijed i čudesno smo upsjeli okrenuti utakmicu. Čak i uz činjenicu da je protivnik igrao jako dobro."

Za uzvrat Vrba neće moći računati na dvojicu standardnih stopera. Lukaš Hejda neće igrati zbog ozljede glave, a kapetan Roman Hubnik je zaradio treći žuti karton i zbog suspenzije će propustiti uzvrat za tjedan dana. Pernica će ostati jedini pravi stoper.

"To će biti teška pozicija za nas. Imamo nekoliko veznjaka koji mogu zaigrati na poziciji stopera. Što je tu je. Igramo s onime što imamo", zaključio je trener češkog prvaka.

Uzvratni susret igra se idućeg četvrtka pred ispunjenim Maksimirom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider