Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prekidi su bili kobni

Viktoria Plzen preokretom slavila protiv Dinama: Dva gola zabio stoper koji nije trebao ni igrati!

Dinamo je na gostovanju u Plzenu, u prvoj utakmici 16-ine finala Europske lige, izgubio od domaćina Viktorije rezultatom 2:1.

Galerija Viktoria Plzen - Dinamo (GOL.hr)

Dinamo je u Plzenu izgubio s 2:1 od Viktorije u povijesnoj utakmici za zagrebački klub. Bio je to prvi nastup u proljetnom dijelu jednog europskog kupa još od 1970. godine otkad je prošlo dugih 49 godina.

Dinamo je poveo krajem prvog poluvremena i kontrolirao je utakmicu većim dijelom, ali su ga dvije neopreznosti nakon prekida koštale dva pogotka. Oba gola zabio je Ludek Pernica, stoper koji je upao u početni sastav nakon što se u ligaškoj utakmici ozljedio Lukas Hejda.

Dinamo je poveo u 41. minuti sjajnim golom Dania Olma nakon odlične asistencije Brune Petkovića. Viktorija je izjednačila u 54. minuti golom Pernice, a isti je igrač u 83. minuti zaključio preokret.

Odličnih 50-ak minuta Dinama, pa hladan tuš

Dinamo je krenuo dobro. Modri su ušli u utakmicu angažiranije i ambicioznije, no Viktorija je nakon 15 minuta počela rasti i domaćin je u 18. minuti imao prvu priliku, no Beaugel je pucao glavom pored gola. Uzvratio je Dinamo u 21. minuti, ali je Petković iz izgledne situacije pucao preko gola.

Hoće li Dinamo na Maksimiru preokrenuti rezultat i proći češki Plzen?

Ukupno glasova:

Nešto bolju igru Dinamo je okrunio golom u 41. minuti. Petković je sjajnom asistencijom izbacio 'pola češke obrane' gurnuvši Olma u odličnu priliku, a mladi Španjolac je fantastičnim udarcem prebacio Kozačika.

Češki strateg Pavel Vrba je na otvaranju drugog dijela napravio jednu izmjenu, u igru je ušao Prochazka i domaćin je zaigrao daleko bolje.

Viktoriji pripala završnica utakmice

U 54. minuti Viktoria je izjednačila golom Ludeka Pernice nakon ubačaja Jeana-Davida Beaugela. Francuski napadač se u 76. minuti i sam mogao upisati među strijelce, ali je glavom ponovo pucao preko gola.

U 78. minuti zaprijetio je i Horava, ali je slabo pucao. U 80. minuti je napokon zaprijetio i Dinamo, Petković je pucao s ruba kaznenog prostora, ali je češki vratar obranio. Nažalost, tri minute kasnije Pernica je nakon ubačaja iz kornera ugurao i drugi gol za češki sastav.

Dinamu je do sada dva puta prolazio u Europi češke klubove, a jednom je ispao. Prošli su prašku Spartu u 1. kolu Kupa UEFA 2008. godine, te Rudu Hvezde iz Brna u četvrtfinalu Kupa kupova 1960. godine, dok je ispao od Dukle iz Praga u Kupu prvaka 1958.

Neredi izvan stadiona uoči utakmice

Nažalost, uoči, ali i za vrijeme utakmice došlo je do sukoba između BBB-a i češke policije. Policija je oko dva sata prije početka susreta pred stadion dopratila oko 1500 navijača Dinama, no samo njih 400-tinjak je imalo ulaznice pa je došlo do sukoba.

Nezadovoljni zbog nepuštanja na stadion, BBB-ovci su napali malobrojne redare i policajce bacajući na njih baklje. Kako je češkoj policiji vrlo brzo stiglo pojačanje, situacija se smirila nakon 15-ak minuta.

Viktoria je sve samo ne lagan suparnik

Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1:3, 0:1).

Ove sezone Modri su osvojili prvo mjesto u skupini D ispred Fenerbahčea, Spartaka iz Trnave i Anderlechta. U šest utakmica upisali su četiri pobjede i dva neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 11:3.

Viktoria je europski put započela u Ligi prvaka, a u skupini G je zauzela treće mjesto iza Reala i Rome, a ispred moskovskog CSKA.

VIKTORIA PLZEN - DINAMO 2-1

PLZEN, Doosan Arena - 11.000 gledatelja; Sudac: Serdar Gozubuyuk (Nizozemska):

Strijelci: 0-1 Olmo (41), 1-1 Pernica (54), 2-1 Pernica (83)

Žuti kartoni: Hubnik, Kovarik, Prochazka / Stojanović, Leovac

Crveni karton: -

VIKTORIA: Kozačik - Havel, Pernica, Hubnik, Kovarik - Horava, Hrošovsky - Ekpai (od 69. Petržela), Čermak (od 46. Prochazka), Kayamba - Beaugel (od 81.Hori)

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Leovac - Gojak, Ademi, Olmo - Šitum (od 63. Moro), Petković, Oršić (od 76. Atiemwen)

Viktoria - Dinamo 2:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Što se dogodi u Vegasu, ostaje u Vegasu Troy... 🤣💸

🗣: "Potrošio sam 96 tisuća eura na zabavi uz bazen, 96 tisuća eura u hotelu s kasinom ujutro, te navečer 72 tisuće eura." 🤣

📸: AFP
Bjelica o tome kako mu je bilo s tribine gledati utakmicu? 😂😂😂😂

📸: Ronald Goršić/CROPIX
🗣: "Ne znam koga bih izdvojio, svi su bili sjajni." 😄🔵

📸: Goran Mehkek / CROPIX
Junak Dinamovog večerašnjeg trijumfa! 🔵💪

📸: Ronald Gorsic/CROPIX