Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Progovorio o suđenju

Nenad Bjelica za Dnevnik Nove TV o transferu Bočkaja i Lovrića, otkrio stiže li Vida

Trener Osijeka Nenad Bjelica za Dnevnik Nove TV komentirao je transfere, ali i suđenje u Prvoj HNL.

Nogometaši Osijeka prvi su krenuli s pripremama za nastavak lude sezone u Prvoj HNL, a trener Nenad Bjelica samo za Dnevnik Nove TV progovorio je o Petru Bočkaju, Kristijanu Lovriću, Bruni Mariću, ali i ostalim vrućim temama.

"Vjerujem da nas čeka jedna zanimljiva polusezona u Prvoj HNL. Jesenska polusezona bila je vrlo interesantna, četiri kluba bore se za vrh tablice i vjerujem da će tako biti do kraja. Bit će vrlo neizvjesno", rekao je Bjelica.

Posljednjih dana puno bure je podigao transfer Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo. Mnogi su to nazvali "kranjčarovskim" transferom jer su pojačali izravnog konkurenta za naslov prvaka. 

"Vrijeme će sve pokazati jesmo li pojačali ili nismo pojačali Dinamo, jesmo li sebe oslabili ili nismo. Mi smo zadovoljni s odštetom, to je bila jedina ponuda ili upit koji smo dobili u posljednjih godinu i pol dana za Bočkaja. Još mu se jednom zahvaljujem na svemu, davao je svoj maksimum", rekao je Bjelica pa se osvrnuo na zimski prijelazni rok.

gol expired Bjelica otkrio kako je propao transfer Lovrića u Osijek i kako ga je Dinamo odbio za napadača divider

Spominjala se mogućnost povratka Domagoja Vide u Gradski vrt, ali trener Osijeka tvrdi da oni teško mogu privući kapitalce poput njega.

"Teško je dovesti takvog igrača. Ne zato što on to ne bi htio, već je Domagoj u najboljim nogometnim godinama i zarađuje ogroman. Nije realno da mi dovedemo takvog kapitaca, kao ni kapitalca nižeg nivoa. Svi oni kalkuliraju, čekaju zanimljivije, bolje lige. Dolazak u Osijek im nije u prvom planu", rekao je pa dodao.

"Mi smo strpljivi, otvoreni smo za sve opcije na tržištu. Vjerujem da ćemo dovesti kvalitetne igrače".

Propao je transfer s Kristijanom Lovrićem

Bjelica se slaže da je Osijeku od velike četvorke najteže dovesti pojačanje iz Prve HNL.

"Teško je dovesti igrača iz drugog kluba, a i drugi klubovi nisu baš voljni nama dati svog igrača. Iako se ponekad radi o igračima na koje ne računaju, svejedno nisu voljni ustupiti nam ih. Gledamo i hrvatsko i europsko tržište, ne gledamo samo putovnicu igrača, već da nam dođe kvalitetan igrač".

Osijek je poslao ponudu za Kristijana Lovrića, najboljeg igrača Gorice, ali Bjelica otkriva da je posao propao.

"Jesam, poslao sam im ponudu, ali njihova očekivanja su bila puno veća nego što su naše mogućnosti. Propao je taj transfer".

Bjelica o komentiranju suđenju

Veliki fokus ove jeseni bio je na suđenju u Prvoj HNL, a vjerojatno će ovog proljeća biti još veći. 

"U usporedbi s ostalim klubovima, mi se nismo bavili suđenjem. Nismo komentirali odluke suca koje su bile u našu korist ili nisu bile u našu korist", rekao je Bjelica pa objasnio svoje komentiranje sudačkih odluka u posljednjem kolu protiv Hajduka na Poljudu.

"Treba razgraničiti ono kako se ja ponašam na klupi dok traje utakmica, nekad radim pritisak na suca, ali poslije utakmice ja nisam komentirao suđenje na Poljudu ili bilo gdje drugdje. Ja sam samo komentirao VAR, to je tehnologija gdje je mogućnost manipulacije još veća", rekao je pa nastavio.

gol expired Hajduk započeo pripreme za drugi dio sezone, provjerite tko je sve bio na prvom okupljanju divider

"Ja ne vjerujem u teorije zavjere. Vidjeli ste da se poslije utakmice nije javio gradonačelnik Osijeka, političari, članovi stranaka, nije se nitko javio iz kluba. Mi želimo dopustiti Bruni Mariću da u miru radi sa svojom ekipom. On mora napraviti dobru ekipu, a za to mu treba vremena. Želimo da bude sve manje grešaka. O teorijama zavjere nećemo pričati".

Ovo je druga sezona Nenada Bjelice na klupi Osijeka, a otkrio je osjeća li pritisak da klubu donese drugi trofej u povijesti.

"Mi nemamo pritisak, imperativ. Mi smo kandidati za prvenstvo i Kup, ali vrijeme će pokazati jesmo li mi sposobni za to", zaključio je Bjelica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider