Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traži druge opcije

Bjelica otkrio kako je propao transfer Lovrića u Osijek i kako ga je Dinamo odbio za napadača

Osijek će vjerojatno otkupiti Nejašmića iz Hajduka, a Lovrić i Špikić neće na Gradski vrt.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osijek je nedavno iznenadio navijače jer je prodao najboljeg igrača Petra Bočkaja u Dinamo.

Transfer je završen na Badnjak, a u međuvremenu se pojavila vijest da u Osijek kao njegova zamjena stiže Kristijan Lovrić. Napadač Gorice je čak zapratio Osijek na Instagramu, a nakon što se sve saznalo, maknuo je Osijek s liste profila koje prati.

Da je Lovrić trebao u Osijek, potvrdio je to i Nenad Bjelica, koji je otkrio da je Osijek poslao ponudu, ali Gorica je sve odbila. Poslana je ponuda i za Darija Špikića u Dinamo, ali i to je odbijeno.

gol expired Što će biti s Marinom Jakolišem? Šibenik poslao priopćenje i razveselio svoje navijače divider

''Puno se o tome pisalo. Mi smo bili zainteresirani za Kristijana. Poslali smo ponudu i njemu i klubu. To što smo mi mogli platiti nije zadovoljilo Goricu. Postavili su uvjete koje mi ne možemo prihvatiti. Izašli smo iz tog posla. Jedino za koga smo poslali ponudu u Dinamo je bio Dario Špikić, ali Dinamo nije htio pregovarati'', rekao je Bjelica pa se osvrnuo i na Bočkajev odlazak.

''Moram istaknuti da u proteklih godinu i pol dana nismo imali nijednu ponudu za Bočkaja. Dva dana prije Božića stigao je upit njegovog agenta. Rekao mi je o interesu Dinama. U dva-tri sata smo ispregovarali cifru i dogovorili se na određenu sumu. To je došlo iznenada. Ponuda nas je zadovoljila. Podatak da Pero, koji je imao u ugovoru 30 % sume dovoljno govori, a i agent se odrekao svojih 10 %. Cijeli transfer ostaje u klubu. Vidio sam veliku želju za odlaskom. Nezgodno je da se to objavilo na Badnjak. Vrijednost Badnjaka za ljude mora biti puno veća nego je li Bočkaj potpisao za neki klub. Svojim doprinosom na terenu nam je pomogao. Mislim da je dosegao svoj limit i da je ovo bio perfektan moment da ga unovčimo'', rekao je Bjelica, a zatim dodao:

gol expired Hajduk dogovorio prijateljsku utakmicu s europskim velikanom divider

Tražimo igrače na nekoliko pozicija; lijevi bek, krilo i napadač, što ne znači da nećemo dovesti veznjaka ili obrambenog igrača. Tek je počeo prijelazni rok. Gledamo puno igrača. Nije lagano dovesti kapitalca u Osijek. Gledamo i neke mlade igrače koji bi u perspektivi mogli biti vrlo važni. Tražimo dva kapitalca. Hoćemo li uspjeti, ne znam, ovisi o tržištu. Nađeš igrača u Danskoj, dok se on raspita gdje je Osijek, prođe 15 dana. Vrlo je teško pojačati ovu momčad. Dovoditi bilo što ne želim'', izjavio je trener Osijeka.

Nejašmić bi mogao postati Osijekov

''Po meni je on najbolji zadnji vezni igrač HNL-a. S obzirom na svoje godine i situaciju da prije dolaska u Osijek nije igrao šest mjeseci trebao mu je jedan period gdje se malo tražio. Fizički se jako podigao. Osim svoje igračke kvalitete pokazuje i fizičku i nogometnu kvalitetu. Vrlo je karakteran dečko, i uopće ne sumnjam da će jednog dana biti standardan član reprezentacije. Kada će to biti, vrijeme će pokazati'', rekao je Bjelica, a onda dodao:

''Naše ambicije s njim su najozbiljnije i vjerujem da ćemo i prije petog mjeseca kada imamo rok aktivirati opciju otkupa, u periodu od mjesec-dva dana to riješiti. To je veliki kapital za nas. Vratili smo mladog reprezentativca u život. Jako smo zadovoljni što je s nama.''

VIDEO Gol Nejašmića protiv Lokomotive:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider