Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okršaj u Ateni

Trener i ponajbolji igrač AEK-a iskreno o Dinamu i Hvatima: Evo koliko poštovanja imaju

Trener AEK-a Matias Almeyda i veznjak grčkog prvaka Steven Zuber najavili su okršaj s Dinamom u 3. pretkolu Lige prvaka...

Matias Almeyda (Foto: Afp)

Trener AEK-a Matias Almeyda i veznjak Steven Zuber gostovali su na press-konferenciji grčkog prvaka uoči sutrašnjeg ogleda sa zagrebačkim Dinamom u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, a koji se igra u Ateni od 20:45.

Marko Livaja Ovo bi im se moglo obiti o glavu: PAOK je već prekrižio Hajduk? divider

„Prošla sezona završila je osvajanjem dvostruke krune, grčkog prvenstva i Kupa, a sada dolazi novo iskušenje. Od prvog dana priprema usredotočeni smo na ono što nas sutra čeka. Liga prvaka sljedeći je san našeg kluba, igrača i navijača. Želimo biti kompetitivni“, kazao je argentinski stručnjak u uvodu presice.

"Vida u konkurenciji za uzvrat"

Kakva je situacija s Domagojem Vidom, hrvatskim reprezentativcem u redovima AEK-a?

„Vidjet ćemo još, ali plan je da bude u konkurenciji za uzvrat u Zagrebu.

Što kažete na to da vas većina grčkih novinara smatra glavnim protagonistom AEK-ova uspjeha?

gol expired Grci poslali žestoko priopćenje pred dvoboj s Dinamom: "Nitko ne može reći da nije bio upozoren" divider

„Općenito mi je teško govoriti o sebi. Od prvog dana kad sam igrao nogomet, vjerovao sam u timski rad. Vjerujem u grupu koju vodim, to me usrećuje. Uspjeh momčadi kreće od čelnika kluba i trenera, pa sve do igrača koji imaju najveću ulogu u uspjehu.“

Je li prednost ili nedostatak što prvu utakmicu igrate na svojem stadionu?

„Kvalifikacije se igraju na dvije utakmice, tako da ne mogu pronaći nikakvu prednost ili nedostatak. Uvijek želimo biti konkurentni i pokušati pobijediti. Susrećemo se s velikim protivnikom. Bit će to dvije dobre utakmice, s dvije momčadi koje će pokušati igrati dobar nogomet, a mi naravno želimo pobijediti.“

"Dinamo prodaje igrače u top lige"

Pitanje za Zubera. Što bi za vas i klub značio eventualni plasman u Ligu prvaka?

„Mislim da mogu govoriti u ime svih u klubu. Nakon što smo prebrodili krizu iz pretprošle godine i imali uspješnu sezonu, svi se osjećamo jako dobro. Bilo bi fantastično čuti himnu Lige prvaka. Želimo demonstrirati naš nogomet u elitnoj ligi.“

Ivan Savvidis Kontroverzni gazda PAOK-a vratio se u Grčku nakon dvije godine: Nekoć prijetio sucu pištoljem divider

Što će biti ključno u okršaju s Dinamom?

„Vjerujem u rad. Imali smo dosta vremena za pripremu. Mislim da je ključ uspjeha respekt koji imamo prema protivniku.“

Pitanje za Zubera. Kakav je vaš pogled na hrvatski nogomet. Čujemo da imate dosta prijatelja među Hrvatima.

„Da, to je istina. Dinamo je napravio dobar posao u organizaciji kluba. Prodaje igrače u top lige, imamo puno respekta prema hrvatskom prvaku.“

"Ponce nije u konkurenciji za Dinamo"

AEK je prije nekoliko dana kupio argentinskog napadača Ezequiela Poncea. Hoće li konkurirati za utakmice s Dinamom?

„Ponce još nije stigao ozbiljnije trenirati s momčadi. Svaki dan nastojim pokazati poštovanje prema dečkima koje treniram. Morat će proći neke testove i odraditi nekoliko treninga. Bit će na raspolaganju za sljedeće utakmice. Moramo isporučiti popis i računam na igrače koje sada imam na raspolaganju", kazao je trener AEK-a.

Hajduk - Gzira Hajdukovi navijači ne mogu vjerovati koja dva kluba je spojio ždrijeb Konferencijske lige divider

Zuber je iskusan igrač, ima 31 godinu, postigao je dosta golova tijekom karijere u kvalifikacijskim utakmicama slično tipa. Hoće li sutra zabiti, kakav je osjećaj?

"Kad bih mogao vidjeti budućnost, bilo bi to nevjerojatno. Uvijek pokušavam dati sve od sebe. Nekad uspijem, a nekada ne. Dat ću sve od sebe sutra i učinit ću sve da pomognem svojoj momčadi. Ako gol dođe, dođe, bit će samo plus."

"Čekam trenutak kada ćemo izaći na novi stadion" 

Pitanje za trenera. Kakav je osjećaj izaći na novi stadion AEK-a, koji je napravljen točno na mjestu starog? Jeste li malo nervozni prije debija u europskim kupovima?

„Uživam, čekam trenutak kada ćemo doći na novi stadion. I trudim se spojiti posao s užitkom. Siguran sam u posao koji radimo i ako bi bio nervozan, onda bi to značilo da nismo sve napravili kako je trebalo. U biti se odmaram."

Isto pitanje za Zubera?

„Ja sam uvijek pod stresom, bilo da igram s prijateljima na ulici ili na novom stadionu. To se nikad neće promijeniti, nervozan sam sve dok utakmica ne započne i dok prvi put ne primim loptu“, iskreno će švicarski internacionalac.

"Poznajem Hrvate i zato ih poštujem"

Možete li nam trener otkriti udarnu postavu?

„Ne znam je još ni ja“, smijući se kazao je Argentinac i nasmijao novinare.

Recite nam ponešto o Dinamu i njegovom stilu igre?

„Neke stvari koje sam vidio čuvam za sebe. Imaju određeni stil. Podržavam način igre koji prezentiraju. To je momčad koja puno radi. Imaju puno mladih igrača. Nekada sam imao suigrače iz Hrvatske, imam Hrvata u momčadi, dobro ih poznajem i zato ih poštujem. Ono što znam jest to da ćemo se suočiti s dobrom momčadi“, zaključio je Almeyda. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider