Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Javio se i Bruno Marić

Žestoke reakcije nakon najvećeg incidenta sezone: "To još nisam vidio. Lakrdija i zločin protiv nogometa"

Trener i sportski direktor Cibalije Darko Jozinović oštrim riječima prokomentirao je suđenje u Sesvetama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nemile scene iz Sesveta obilaze Hrvatsku. U derbiju začelja sudarili su se Sesvete i Cibalia. Utakmica je završila remijem 1:1, no ostali su dugački repovi.

Pobješnjeli vinkovački Ultrasi lovili su po terenu i službenim prostorijama Vedrana Jelenčića, glavnog suca utakmice, s kojim Vinkovčani imaju neke neraščišćene račune još tamo od one čuvene utakmice Šibenika i Cibalije na Šubićevcu prije nešto manje od šest godina, kada je taj dvoboj odlučivao o ulasku u Prvu HNL.

gol expired Kaos u Sesvetama: Vinkovački Ultrasi načisto poludjeli, kontroverzni sudac jedva umakao divider

Vinkovčani su uvjereni kako ih je Jelenčić tada, a i sada drastično oštetio. U Šibeniku nije bilo kobno jer su izvukli povoljan rezultat i plasirali se u elitni rang, no u Sesvetama su izgubili dva boda koja bi mogla biti jako značajna u borbi za ostanak u Drugoj HNL.

Cibalia je početkom prvog poluvremena povela 1:0 i u 70. minuti imala je mrtvu šansu za 2:0. U odlučnom trenutku Miljanića je sleđa pokosio jedan od igrača Sesveta, ali Jelenčić je ostao nijem.

Sesvete su potom izjednačile u 85. minuti, a incidenti širih razmjera počeli su nakon što je Cibaliji poništen pogodak u 90. minuti zbog navodnog zaleđa. Ultrasi su krenuli prema terenu i nastao je pravi kaos. Izvješća kažu da se sudac jedva spasio batina.

„Lakrdija, lakrdija, lakrdija… Zločin protiv nogometa!“ grmi trener i sportski direktor Cibalije Darko Jozinović u razgovoru za Vinkulju.hr

Novo jutro je svanulo, a Jozinović još uvijek ne može doći k sebi.

„Prošao sam štošta u nogometu, ali ovako nešto nikad. Znači, kod naših 1:0 Jelenčić nam ne dosudi čisti kazneni udarac iz kojeg bismo imali priliku prelomiti utakmicu, a u zadnjim minutama njegov pomoćnik Mužar signalizira po meni nepostojeće zaleđe zbog čega nam je poništen Osmićev pogodak za pobjedu. Sramota za sve one koji su bili uključeni u ovo… Sra-mo-ta!“

gol expired Veliki derbi kojem su nedostajali samo golovi: Hajduk i Dinamo u sjajnoj atmosferi bez pobjednika divider

Jozinović ističe da su mu se mnogi javili i dali podršku nakon utakmice u Sesvetama.

„Mnogi su mi rekli, neću ih imenovati, kako Jelenčiću nije prvi put da radi ovakav cirkus na terenu. Posebno me ugodno iznenadio poziv šefa sudačke organizacije Brune Marića koji je dobio izvještaj o onome što se dogodilo na utakmici. Ispričao se i obećao da će staviti pod povećalo analizu ove utakmice. Ovakvim sucima nije mjesto na nogometnim terenima, jer blate većinu poštenih i treba ih izbaciti van. Za isto se zalaže i Bruno Marić kojem zahvaljujem na pozivu i riječima ohrabrenja i dajem mu punu podršku da očisti žito od kukolja!“ kazao je Jozinović, koji se nakon utakmice pred svlačionicom sukobio s predsjednikom Sesveta Perom Karatovićem. Bio je to teški verbalni obračun, u kojem se nisu birale riječi. 

"Karatović mi je ničim izazvan opsovao pokojnu majku, sto ljudi čulo je njegov necivilizirani verbalni ispad. Ja svoju majku nisam našao bilo gdje, on svoju možda jest. Naravno, branio sam svoju čast i svoju majku!" zaključio je Jozinović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider