Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dugo se poznaju

Kaos u Sesvetama: Vinkovački Ultrasi načisto poludjeli, kontroverzni sudac jedva umakao

Na drugoligaškoj utakmici Sesveta i Cibalije (1:1) dogodio se niz incidenata…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kaos u Sesvetama. Sesvete i Cibalia odigrali su 1:1 u 20. kolu Druge HNL, a utakmicu su obilježili incidenti.

U prvom planu bio je sudac Vedran Jelenčić koji se očito jako zamjerio vinkovačkim Ultrasima. Nakon posljednjeg zvižduka Ultrasi su pokušali upasti na teren, a poslije su Jelenčića tražili po službenim prostorijama sesvetskog stadiona. Jelenčić je jedva umakao razjarenim Vinkovčanima.

Snimku sporne situacije pogledajte OVDJE

Naposljetku je došlo do obračuna najžešćih navijača Cibalije i redarske službe, koju mahom sačinjavaju lokalni simpatizeri sesvetskog kluba. Kako izvještava Sportnews.hr neki od njih izvukli su deblji kraj.

gol expired Žestoke reakcije nakon najvećeg incidenta sezone: "To još nisam vidio. Lakrdija i zločin protiv nogometa" divider

Sudac iz Kastava i vinkovački Ultrasi u konfliktu su već nekoliko godina. Točnije od onog čuvenog okršaja Šibenika i Cibalije za ulazak u Prvu HNL prije nešto manje od šest godina na Šubićevcu.

Incidenti na utakmici Sesveta i Cibalije: Ultrasi lovili suca

Cibalia je izvukla dovoljnih 0:0 i plasirala se u elitni rang, no s te utakmice ostali su dugački repovi. Vinkovčani su bili uvjereni da je Jelenčić sve radio da pomogne domaćinu i odmogne Cibaliji.

Svojevrsni nastavak netrpeljivosti mogao se vidjeti u Sesvetama. Cibalia i Sesvete loše stoje na ljestvici, bore se za ostanak u 2. ligi koju očekuje skraćenje sljedeće sezone.

Stoga je utakmica bila iznimno bitna, mogle su se očekivati visoke tenzije, pogotovo kada je postalo jasno da će upravo Jelenčić biti glavni sudac.

Crne prognoze su se, nažalost, ostvarile. Prvo poluvrijeme završilo je bez golova. Cibalia je povela golom Karla Miljanića u 52. minuti, a onda slijedi pravi urnebes.

gol expired Veliki derbi kojem su nedostajali samo golovi: Hajduk i Dinamo u sjajnoj atmosferi bez pobjednika divider

U 70. minuti Cibalijini igrači tražili su jedanaesterac. Miljanić je srušen u šesnaestercu Sesveta i prema onom što se može vidjeti na snimkama, dojama je da su Vinkovčani opravdano tražili najstrožu kaznu. No Jelenčić je pustio da se igra dalje.

Sesvete su izjednačile u 85. minuti golom Domagoja Muića. Novi cirkus nastao je pet minuta poslije kada je Cibaliji poništen pogodak Osmića zbog zaleđa.

To je bila kap koja je prelila čašu strpljenja Ultrasa i započeo je opisani kaos. Cibalia je trenutačno 13. s 23 boda i utakmicom manje, a Sesvete su na 11. mjestu s 25 bodova.

Iz 2. lige ispada pet momčadi, zbog reorganizacije lige svakako ispadaju druge momčadi Dinama i Osijeka, te još tri kluba. Zasad su to Solin, Kustošija i posljednjeplasirana Opatija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider