Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
džoker s klupe spreman

Trener Atalante uoči Dinama: "Ambijent nas neće pokolebati. Dinamo je iskusna momčad"

Trener Atalante Gian Piero Gasperini uvjeren je da u utakmici protiv Dinama sve ovisi o njegovim igračima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan uoči utakmice 1. kola Lige prvaka između Dinama i Atalante odrađene su uobičajene konferencije za novinare. Gian Piero Gasperini uvjeren je da sve ovisi o njegovoj momčadi u sutrašnjoj utakmici.

 

"Atalanta nije nezrela ekipa. Imamo momčad punu stranaca i iskusnih igrača. Već smo igrali velike europske utakmice. Nije sreća ili slučajnost što smo ovdje, ambijent nas neće pokolebati. Zanima nas jedino teren," kazao je talijanski stručnjak na novinarskoj konferenciji na stadionu Maksimir.

gol expired Posebne upute za navijače koji dolaze na utakmicu Dinamo - Atalanta! divider

 

Atalanta je prošle sezone osvojila treće mjesto u prvenstvu iz Juventusa i Napolija što je bio najbolji ligaški plasman u povijesti kluba. Bergamo je zahvatila euforija, no Gasperini smiruje strasti.

"Znatiželjni smo uoči našeg prvog nastupa u Ligi prvaka. Želimo vidjeti možemo li se u Europi nadmetati na ovom nivou. Ja vjerujem da možemo," kazao je dodavši:

"Svi se pozitivno osjećamo. Naš plasman u Ligu prvaka nije bio slučajan jer već godinama igramo dobro."

Svjestan je kako je ispred njih tek prva od šest utakmica i kako je u igri 18 bodova.

"Ispred nas je šest utakmica u skupini. U srijedu nas protiv Dinama očekuje važna utakmica, ali ne i odlučujuća. Za nas je najvažnije da odigramo kvalitetno, a onda ćemo vidjeti koliko možemo."

gol expired Povijesna noć Dinama: Četiri komada Atalanti u rapsodiji na otvaranju Lige prvaka! divider

Gasperini je pohvalio Dinamo naglasivši kako je hrvatski prvak ove sezone već odigrao niz kvalitetnih europskih utakmica.

"U Ligi prvaka nema slabe momčadi. Dinamo je iskusna momčad, dobro smo ih proučili, kao što su i oni nas, ali nadam se dobrom rezultatu,"

Istaknuo je kako nema previše problema s izostancima i ozljedama. Upitan je tek Muriel koji se ozlijedio protiv Genoe.

"Svi smo dobro i spremni. Jedino je Muriel odradio lakši trening, vidjet ćemo na dan utakmice hoće li biti sposoban za nastup."

Na Atalantinom putu prema plasmanu u Ligu prvaka jedan od ključnih igrača bio je i hrvatski veznjak Mario Pašalić. Gasperini je bio prepun pohvala za hrvatskog reprezentativca.

AC Milan logo (Foto: AFP) Najbogatiji Europljanin kupuje Milan i vraća ga u sami nogometni vrh? divider

"Prošla sezona mu je donijela napredak u igri. I ove sezone je započeo odlično. Ima potencijal biti još bolji. Znam da je zabio Dinamu u dresu Hajduka, nadam se kako će to ponoviti i sutra."

Gasperini vodi momčad iz Bergama od lipnja 2016. godine, a prije toga trenirao je Inter, Genou, Palermo i Crotone. Na klupi Intera je već okusio Ligu prvaka, ali je dobio otkaz nakon samo jedne utakmice i poraza od Trabzonspora. Ovoga puta Atalantin plasman u elitu je njegovo 'životno djelo'.

"Osjećaj zadovoljstva i sreće je bio najveći u svibnju kada smo prvenstvo završili na trećem mjestu. Raduje me što je ekipa dobra, zasluženo smo ovdje, a koliko smo dobri vidjet ćemo," zaključio je.

Miočić u borbi protiv Cormiera (Foto: AFP) Jedan od najboljih MMA boraca nema dvojbi: "Miočić je najbolji svih vremena. Bolji i od Fedora" divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider