Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Moraju proći Šveđane

Rijeka može biti zadovoljna ždrijebom Konferencijske lige, čeka ih hrvatska kolonija?

Prva utakmica Konferencijske lige igra se 4. kolovoza, a uzvratna utakmica 11. kolovoza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rijeke saznali su ime potencijalnog protivnika u 3. pretkolu Konferencijske lige. Ako svladaju švedski Djurgardens, zaigrat će protiv pobjednika dvoboja Sepsi Sfantu Gheorghe - Olimpija Ljubljana.

Sepsi je prošle sezone završio na desetom mjestu rumunjskog nogometnog prvenstva, a plasman u europsko natjecanja osigurali su osvajanjem Kupa. Novu sezonu nisu mogli otvoriti na bolji način, svladali su aktualnog prvaka Cluj i osvojili Superkup.

Rumunji sjajno otvorili novu sezonu

Prema Transfermarktu rumunjska momčad vrijedi 14,2 milijuna eura, a najskuplji igrači su vratar Roland Niczuly i Ion Gheorghe, koji je stigao ovog ljeta kao slobodan nogometaš.

Vitoria SC Hajduk opet ždrijeb nije pomazio: Nadaju se Mađarima, a Portugalci su izuzetno opasni divider

Dres rumunjske momčad nosi i jedan hrvatski nogometaš, Adnan Aganović koji je u karijeri igrao za Trogir, Međimurje, Varaždin, Istru 1961, a od 2013. godine igra u inozemstvu.

Sepsi vodi talijanski strateg Cristiano Bergodi koji je stigao u listopadu prošle godine.

Hrvatska kolonija u Sloveniji

Ljubljanska Olimpija je prošle sezone završila na trećem mjestu prvenstvene ljestvice s pet bodova zaostatka za prvakom Mariborom. Sve do početka nove sezone na klupi je sjedio Robert Prosinečki, ali uslijed sukoba s čelnicima kluba došlo je do smjene.

Klupu je preuzeo bivši španjolski nogometaš Alberto Riera, kojeg su dočekali maskirani navijači Olimpije i poručili mu da nije dobrodošao. Usprkos tome Riera je poveo momčad u novu sezonu te prošao prvo pretkolo Konferencijske lige izbacivši Differdange iz Luksemburga.

APOEL Osječanima prijeti najbolji ciparski klub: Duplo su jeftiniji, ali imaju više iskustva u Europi divider

Prolaz u sljedeći krug europskog natjecanja osigurao im je Goran Milović, i to pogotkom u 112. minuti susreta. 

Prema Transfermarku slovenska momčad vrijedi 7,4 milijuna eura, a najskuplji igrač je Timi Max Elsnik koji vrijedi ravno milijun eura. Osim Milovića, dres Ljubljane nosi još nekoliko hrvatskih nogometaša. Tu su Dino Špehar, Ivan Prtajin, Marin Pilj, Mario Kvesić i Ivan Lagundžić.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider