Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bugari su lakša prepreka

Osječanima prijeti najbolji ciparski klub: Duplo su jeftiniji, ali imaju više iskustva u Europi

Prva utakmica 3. pretkola Konferencijske lige igra se 4. kolovoza, a uzvrat je 11. kolovoza.

APOEL (Foto: Afp)

Nogometaši Osijeka saznali su ime mogućeg protivnika u 3. pretkolu Konferencijske lige. Ako svladaju kazahstanski Kizižar, zaigrat će protiv pobjednika dvoboja Botev Plovdiv - APOEL.

Ciparski APOEL je prošlu sezonu završio na trećem mjestu prvenstvene tablice sa šest bodova zaostatka za vodećim Apollonom. Budući da su sezonu prije završili na 8. mjestu, nisu igrali europsko natjecanje.

Oni su najuspješniji ciparski klub, ali i jedini koji je igrao grupnu i knock-out fazu Lige prvaka i Europske lige.

U sezoni 2011/12. izveli su pravu senzaciju osvojivši prvo mjesto skupine Lige prvaka ispred Porta, Šahtara i Zenita, a onda su izbacili Lyon i prošli u četvrtfinale najelitnijeg europskog natjecanja.

Osječanima prijeti bivši igrač

Prema Transfermarktu momčad APOEL-a vrijedi nešto više od 14 milijuna eura, a najskuplji igrač je Giorgi Kvilitaia s 2 milijuna eura. Iako je trenutno ozlijeđen, gruzijski nogometaš trebao bi se vratiti na nogometne travnjake s prvim danom kolovoza.

Na drugom mjestu je Marquinhos koji vrijedi ravno milijun eura, dok je na trećem mjestu Mateo Sušić koji vrijedi 900 tisuća eura.

Vitoria SC Hajduk opet ždrijeb nije pomazio: Nadaju se Mađarima, a Portugalci su izuzetno opasni divider

Osim Sušića koji ima hrvatsko i BiH državljanstvo, za ciparsku momčad nastupa i još jedan hrvatski nogometaš, Anton Maglica koji je nosio dres Hajduka, ali i Osijeka.

Na klupi APOEL-a sjedi ciparski stručnjak Sofronis Avgousti koji je vodio samo ciparske klubove: Apollon i AEK Larnacu, a momčad APOEL-a preuzeo je u kolovozu prošle godine.

BiH stručnjak predvodi bugarskog prvoligaša

Botev Plovdiv je prošle sezone završio na 3. mjestu bugarskog nogometnog prvenstva s 26 bodova zaostatak za vodećim Ludogorecom koji bi mogao zaigrati u 3. pretkolu Lige prvaka protiv Dinama.

Na klupi bugarskog kluba sjedi BiH stručnjak Azrudin Valentić koji je stigao u siječnju 2021. godine.

Ždrijeb Konferencijske lige Ždrijeb 3. pretkola Konferencijske lige: Hajduk, Osijek i Rijeka saznali moguće suparnike divider

Prema Transfermarktu bugarska momčad vrijedi 9,4 milijuna eura, a najskuplji igrač je Todor Nedelev s 1,3 milijuna eura. No kako je zaradio tešku ozljedu glave, Nedelev se neće vratiti nogometu prije listopada ili studenog.

U momčadi bugarskog prvoligaša igraju i dva Hrvata, Roberto Punčec i Martin Sekulić, koji je stigao ovog ljeta iz Rudeša za odštetu od 250 tisuća eura. Upravo je Sekulić najbolji strijelac bugarske momčadi ove sezone, u dva odigrana susreta zabio je dva pogotka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider